Gata cu lustruitul băncii de rezerve! FIFA propune cinci schimbări pe meci!

Sport

FIFA a propus ca echipelor să li se permită să facă până la cinci înlocuiri pe meci, în loc de cele trei obișnuite, ca măsură temporară care să ajute să facă față congestiei potențiale de fixare în urma noului focar de coronavirus. Fotbalul este în impas de la jumătatea lunii martie, dar multe ligi și federații speră încă să finalizeze sezonul, dar în acest fel ar trebui să ajusteze meciurile într-o perioadă mai scurtă decât de obicei odată ce reîncepe jocul.

Propunerea pentru mai mulți înlocuitori ar trebui să fie aprobată de organizația IFAB de guvernare a fotbalului, iar decizia finală ar reveni organizatorilor de competiție, a declarat organul de conducere global al sportului într-o declarație trimisă către Reuters. “O preocupare în acest sens este aceea că frecvența mai mare decât normală a meciurilor poate crește riscul de accidentări potențiale din cauza unei supraîncărcări a jucătorilor”, a adăugat FIFA.

“Fiecare echipă ar avea acum posibilitatea de a utiliza până la cinci înlocuiri în timpul meciului, cu posibilitatea unei alte înlocuiri rămase în timpul suplimentar, acolo unde este relevant”, a explicat acesta. FIFA a adăugat că înlocuirile ar trebui să fie efectuate în maximum trei sloturi plus intervalul la pauză.

Măsura se va aplica în acest sezon și în sezonul viitor, plus toate meciurile internaționale până la 31 decembrie anul viitor. FIFA a spus că „fotbalul ar trebui să reia doar atunci când autoritățile și guvernele din domeniul sănătății spun că este absolut sigur și nu perturbă serviciile de sănătate furnizate populațiilor.”

(reuters.co.uk)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *