E sau nu un plus pentru Mihai Chirica tandemul cu Costel Alexe?

Politic

Nimeni nu mai ţine conferinţe de presă în Iaşi, cu excepţia liberalilor!

De vreo trei săptămîni încoace, presa ieşeană este chemată în fiecare sîmbătă, cam pe aproape de ora prînzului, la sediul PNL din Podu Roş. Ce se spune acolo? Mai nimic, sau, ca să fim şi mai corecţi, mai nimic nou.Avem doi conferenţiari, Costel Alexe şi Mihai Chirica, care indrugă cîteva verzi , plus unele uscate, celor care le calcă pragul în acea zi.

De ce acest spectacol plictisitor şi repetitiv? Foarte simplu. Se urmăreşte un transfer de imagine. Mihai Chirica, actual primar şi candidat PNL la scaunul de la Palatul Roznovanu, are o imagine bună printre ieşeni. Puţin îmi pasă că vor fi destui care nu sînt de acord cu cele spuse de mine, buni bazaţi pe activitatea şefului executivului local. Da, ar fi multe de discutat aici, dar că Mihai Chirica are o imagine , în general bună, în faţa publicului ieşean, nu cred că poate fi contestat. În schimb, Costel Alexe, candidatul liberal la preşedinţia Consiliului Judeţean Iaşi, vorba lui Mărgineanu, ”nu place, domle, la dame de loc”. Evident ”dame” trebuie înlocuit cu ”alegători”. De ce nu place Alexe ţine de ceva înăscut. Se cheamă carismă. Alexe n-are. În plus, din pozţia de ministru al Mediului şi-a atras antipatia multor ieşeni care gîndesc cu capul, nu cu viscerele, pe tema tăierii pădurilor. Cum Chirica are carismă, liberalii s-au gîndit că n-ar fi rău un transfer de simpatie de la acesta la Alexe. Aşa că, precum Stan şi Bran , cei doi apar împreună la orice, fie el eveniment fabricat sau conferinţă de presă. Vrea , nu vrea, Alexe trebuie să accepte rolul de vioara a doua. Chirica se poate alege fără Alexe, pe cînd Alexe fără voturile lui Chirica de pe municipiu, nu.

Teoretic, pe Chirica ar trebui să îl doară la bască de toată treaba asta. Îşi joacă rolul, se alege, iar ce o fi cu Alexe, Dumnezeu cu mila. Oare chiar aşa să fie? E oare obligatoriu ca transferul de imagine, simpatie sau popularitate să acţioneze într-un singur sens? Noi zicem că nu . Se poate ca imaginea mai proastă pe care o are Alexe să se transfere asupra lui Chirica şi nu invers. Iar în această situaţie Mihai Chirica ar putea avea o problemă. La urma urmei, sondajele nu ţin loc de buletine de vot!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *