După ce liberalilor li s-a luat preşedinţia unor comisii ale CJ, PNL Iaşi şi PSD Iaşi se războiesc prin intermediul comunicatelor de presă!

Politic

O ”şmecherie” politică încercată de liberali a turnat şi mai mult gaz pe foc în războiul ”cald” existent la Iaşi între PSD şi PNL. Tentativei liberalilor de a profita, ieri, de absenţa unor aleşi social-democraţi în şedinţa comisiilor reunte ale CJ şi a impune un nou preşedinte de şedinţă i s-a răspuns azi. PSD i-a schimbat, prin vot, pe preşedinţii de comisie aparţinînd PNL. Supăraţi zor nevoie pe îndrăzneala social-democraţilor de a arăta că încă au majoritate în CJ, liberalii scot fum pe nări prin intermediul unui comunicat de presă în care îi acuză pe social-democraţi de comportament anti-democratic.

”În cadrul ședinței de plen a Consiliului Județean de astăzi, PSD și-a demonstrat încă o dată natura antidemocratică prin abuzurile pe care le face cu sprijinul ALDE și UNPR la varful județului. În total dispreț față de regulamentul intern și Codul Administrativ, PSD a organizat astăzi un puci încercând să schimbe președinții comisiilor de specialitate care sunt din partea PNL, fără a ține cont de configurația politica a Consiliului Județean. Grupul PNL va ataca această decizie în contencios administrativ.

Prin modul în care a gestionat astăzi sedinta și a girat aceste abuzuri, Maricel Popa este principalul responsabil de aceasta mascarada din Consiliul Județean. Modul ridicol și nota discrepantă prin care Maricel Popa conduce ședințele Consiliului Județean arată clar frustrarea unui politruc care va ieși, la final de mandat, pe ușa din spate a rușinii și devine evident faptul că, în ceea ce îi privește pe social-democrați, interesul politic primează în fața interesului public.” se spune în comunicatul semnat de liderul consilierilor judeţeni PNL, Romeo Vatră.

În replică, social-democraţii îi acuză pe liberali, tot prin intermediul unui comunicat de presă, că nu sînt altceva decît o adunătură de agitatori politici care au încercat, fără succes, o mişelie politică.

”PSD Iaşi îşi exprimă mîhnirea pentru faptul că liberalii, după ce au încercat ilegal, în cadrul şedinţei Comisiilor reunite dinaintea plenului Consiliului Judeţean (CJ), să schimbe preşedintele de şedinţă, acum aruncă în spaţiul public o serie de fumigene politice prin care încearcă să disculpe un plan mişelesc eşuat lamentabil.

Sub umbrela testării majorităţii din CJ, liberalii au propus înlocuirea preşedintelui Comisiilor reunite şi numirea unui nou preşedinte din partea PNL. Joaca acestora, de-a administraţia şi politica, a fost pe deplin meritat taxată de consilierii judeţeni PSD, care au pus pe primul plan interesul judeţului şi al ieşenilor, în dauna celui politic. Astfel, preşedinţii liberali ai Comisiilor de specialitate au fost înlocuiţi.

Liberalii ieşeni nu se dezic de calitatea de agitatori politici, postură cu care ne-au obişnuit în acest mandat, anunţînd cu o zi înainte de şedinţă o aşa -zisă apocalipsă; întîrzierea proiectelor de pe ordinea de zi, lipsa avizelor de specialitate şi că şedinţa plenului CJ nu va avea loc. Nimic din toate acestea nu s-a întîmplat.

PSD Iaşi a salvat şedinţa de plen de astăzi şi a adoptat o serie de proiecte urgente pentru comunitate care vizau modernizarea drumurilor judeţene, Aeroportul Iaşi sau Filarmonica Moldova. Din păcate, proiectul de organizare a Galei laureaţilor Sportului Ieşean, în parteneriat cu Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret Iaşi a fost scos de pe ordinea de zi, deoarece preşedintele Comisiei pentru Tineret şi Sport din cadrul Consiliului Judeţean Iaşi, liberalul Vasile Cotiugă, a refuzat convocarea membrilor Comisiei pentru avizare.

Ne exprimăm regretul că astfel de situaţii încă mai sînt posibile în Consiliul Judeţean şi vom întreprinde orice demers pentru continuarea programului local de guvernare şi derularea proiectelor administraţiei judeţene în condiţii normale, astfel încît opoziţia liberală să nu poată întîrzia sau anula munca executivului. PSD Iaşi este garantul stabilităţii şi echilibrului.” se arată în comunicatul PSD Iaşi. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *