Disperare! Chirica a devenit ”iohannist”!

Politic

Mihai Chirica, primarul Iaşului este un suporter convins al preşedintelui Iohannis! Îi va acorda tot sprijinul. A spus-o ieri, într-o conferinţă de presă. Dar nu şi suporter PNL, doar Iohannis.Tot el a spus-o.

Ce vrea să însemne asta?În opinia noastră, doar faptul că disperarea lui Chirica a ajuns la cote maxime. Timpul trece , toate porţile la care a bătut au rămas închise şi s-ar putea trezi în situaţia de a candida la primăria municipiului din postura de independent. E greu să te alegi aşa, dacă nu chiar imposibil. Aşa că încearcă o intrare în PNL printr-o uşă mai mare, nu prin cea a sediului din Podu Roş. Aşa par lucrurile la prima vedere, dar noi credem altceva. Este vorba doar de o încercare de a tulbura apele în filiala liberală ieşeană, urmată apoi de aruncarea undiţei. Poate, poate, iese de vreun peşte!

Cine l-ar dori în PNL Iaşi? În organizaţia liberală ieşeană există doi poli de putere, unul reprezentat de Marius Bodea, preşedintele organizaţiei municipale, iar celălat de Costel Alexe, preşedintele organizaţiei judeţene.Să-l vrea Bodea? Nici ca glumă nu merge această afirmaţie. Bodea este, încă, candidatul PNL la primăria Iaşi. Venirea lui Chirica ar însemna să-şi piardă această calitate. Deci, exclus. Atunci, poate, Alexe? Doar dacă este dus cu capul!Sosirea lui Chirica ar însemna şi candidatura sa la primărie. Şi, cu ajutorul unui partid mare şi pe val, cum este acum PNL, ar avea şanse mari să se aleagă. Apoi ar urma preluarea preşedinţiei organizaţiei municipale, ”infuzarea” acesteia cu oamenii săi, şi, în final, declanşarea atacului la Alexe, pentru preluarea filialei judeţene.Alexe e perfect conştient de toate astea. Atunci, poate, îl vrea vreun ”grangur” de la Bucureşti? Posibil! Doar că Alexe a căpătat un cuvînt de spus în partid. Cînd filiala ta a dat 250.000 euro pentru campania electorală, parcă începi să ai dreptul să vorbeşti.A mai rămas doar preşedintele Iohannis. Cum ar putea să facă el asta cînd tot discursul său este centrat pe lupta împotriva ”penalilor”? A refuzat pînă şi să apară fotografiat pentru banere alături de primari liberali din diverse localităţi. De ce? De teama ca eventualele probleme în justiţie ale acestora să fie asociate cu numele său. Deci, cum ar putea Iohannis să susţină pe cineva care are probleme în justiţie, Chirica avînd dosar penal pentru achiziţionarea unui număr de maşini pentru primărie. Dacă mai adăugăm că schimbă casele precum şosetele, imaginea sa nu ar fi tocmai ceea ce caută preşedintele în exerciţiu la potenţialii săi suţinători.

Dar toate de mai sus sînt doar simple vorbe. E posibil, deci, ca Mihai Chirica, să primească ”binecuvîntarea” pentru intrarea în PNL? Extrem de puţin probabil, dar nu total imposibil. În politică s-au văzut altele şi mai şi. Răspunsul îl vom afla pe 5 octombrie, cînd Iohannis vine la Iaşi pentru a-şi lansa candidatura. Dacă Mihai Chirica va fi acceptat să stea de-a dreapta ”tatălui”, atunci….

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *