Din ciclul ”Rîsul face bine la ten” azi ne distrăm cu un deputat PSD de Iaşi!

Politic

Face ce face deputatul PSD de Iaşi Camelia Gavrilă şi ajunge în rubrica noastră de ţinut mîinile pe burtă de atîta de rîs!

De fapt, nu face chiar ceva ieşit din comun. Se limitează doar la a trimite sumedenie de comunicate de presă care nu au legătură nici cu viaţa reală şi nici cu evenimentele curente. Deşi ne aşteptam ca următorul comunicat de presă al distinsului politician ieşean să clarifice dacă planeta RvY56 este locuită de reptilieni, descendenţi ai klingonienilor sau organisme monocelulare hermafrodite, Camelia Gavrilă ne face plăcuta surpriză de a aborda o altă temă care înfierbîntă de ceva vreme minţile cele mai strălucite ale naţiunii noastre. Da, aţi ghicit, este vorba de rolul Organizaţiei Naţiunilor Unite şi raportarea României, recte şi a guvernului PSD, la activitatea binecunoscutei şi total ineficientei instituţii.

Dar, destul cu vorba, destul cu comentariile! Să-i dăm cuvîntul Cameliei Gavrilă!

„ONU rămâne cea mai importantă organizație internațională, fondată în 24 octombrie 1945, după al Doilea Război Mondial și are astăzi 193 de state membre. Întemeierea ei a constat din semnarea, de către membrii fondatori, a Cartei Națiunilor Unite. Potrivit acestui document, ONU are misiunea de a asigura pacea mondială”. De fapt, ONU de azi nu este decît o instituţie supradimensionată, mîncătoare de mari sume de bani şi pe care actorii importanţi ai planetei  nu se obosesc nici să o consulte , nici să o bage în seamă. Toată lumea ştie asta, mai puţin Camelia Gavrilă.

 

„Dincolo de luptele politice, de crize și tensiuni, cifrele dovedesc faptul că politicile și măsurile implementate de Programul de Guvernare al PSD nu au avut doar un caracter național. Au fost în deplină legătură cu obiectivele strategice europene și mondiale. În concluzie, săptămâna aceasta, în apropierea zilei de sărbătoare a ONU, trebuie să precizăm faptul că acest construct internațional a venit ca urmare a unor conflagrații mondiale dramatice.”. I-auzi, domle, deci ce a făcut Grindeanu , Tudose şi Dăncilă face parte dintr-un plan planetar, cu trimitere şi la cel intergalactic, ultimul nedevoalat, încă! Şi noi care credeam că se referă strict la România.Naivitate curată! Noroc de doamna deputat că ne deschide mintea. Dacă ar mai fi spus şi care au fost acele obiective strategice europene şi mondiale, ne-am fi lămurit pe deplin. Nu-i nimic, avem răbdare, poate în viitorul comunicat.

Ar mai fi, dar ne oprim aici. Au fost înregistrate situaţii, puţine, e drept, în care oameni chiar au murit, la propriu, de rîs, şi nu vrem să ne asumăm nici un risc în ceea ce-i priveşte pe cititorii noştri.

Bine, se va spune, listele PSD de la trecutele alegeri le-a făcut Chirica şi a pus pe cine a vrut el.Aşa e, dar alea de la anul le va face altcineva. Aşteptăm şi noi chestii mai serioase!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *