Deputatul liberal Marius Bodea ne spune ce greu a fost cu intrarea sa în politică!

Politic

Avem obiceiul(de, meseria!) să mai intrăm pe paginile de facebook ale distinşilor(sanchi!) politicieni ieşeni şi să mai vedem ce mai postează şi ei. Nu că ne-am aştepta la cine ştie ce idei revoluţionare, vorbe de duh sau cugetări ce vor rămîne peste veacuri. Nu, nici vorbă de aşa ceva! O facem strict pentru amuzament, să ne mai destindem un pic, să ni se mai descreţească fruntea şi, uneori, să ne ţinem cu mîinile de burtă de atîta  rîs.

Tocmai am citit acum, dis-de-dimineaţă, la a patra ceaşcă de ness, o postare a viitorului fost viitor primar al urbei noastre, deputatul PNL Marius Bodea. În ceva ce se vrea a fi un fel de profesiune de credinţă, Bodea ne spune ce greu a fost cu intrarea lui în politică, cum s-a suit el pe un cal ce trăgea să moară dar, de, consecvenţa, tăria de caracter, vizunea şi altea alea l-au scos la liman. O redăm mai jos.

”Am intrat în politică acum 21 ani, eram student atunci și nu era deloc de bon-ton în acele vremuri să îți asumi o identitate politică liberală.

M-am înscris în PNL, deși era un partid, la acel moment, de 7%, căruia nu îi prea mai dădea nimeni vreo șansă că va mai supraviețui.

Însă am făcut pasul convins că PNL este cea mai bună opțiune pentru România, că liberalismul este cea mai bună opțiune pentru o societate prosperă.

Am intrat în politică pentru că eu cred că fiecare dintre noi, dacă se implică cu bună-credință și onestitate, poate să schimbe cu adevărat fața societății în care trăim.

În locul corupției să punem cinstea, în locul prostiei trufașe, competența, în locul bălăcărelii, soluțiile, în locul vorbelor, faptele.” zice Bodea.

Mai să ne dea o lacrimă în colţul ochiului!

Dom’ deputat, hai să zicem şi noi ceva. Acu’ 21 de ani era Anno Domini 1998, iar la guvernarea ţărişoarei ăsteia era Convenţia Democrată Română(CDR) din care şi PNL făcea parte. Adică, v-aţi înscris, de fapt, în partidul de guvernămînt, lucru care îl fac ariviştii politici din toate ţările şi de toate culorile politice. Aşa că mai lăsaţi-o pe asta cu ”greaua tinereţe revoluţionară” că nu ţine. Mai bine aţi propune, aşa cum bine ziceţi, soluţii, că de bălăcăreli sîntem sătui. Că tot spuneţi că vreţi fapte în locul vorbelor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *