De ce e aşa mare bătaie pe aeroportul Iaşi?

Politic

Răspunsul la întrebarea din titlul e unul simplu:banii! Partidul care îşi pune omul la conducerea sa are o sursă de venit. Că nu-i moral, că nu-i etic, asta-i altă mîncare de peşte.

Aeroportul este o sursă de venit pe termen lung. El necesită în permanenţă întreţinere, extindere, reparaţii. Firmele care se ocupă de astea fac bani buni. O parte se returnează acolo unde trebuie.În jurul aeroportului sau în interior se vînd de toate cele. Şi aşa se fac bani buni. Deasemenea, o parte se returnează unde trebuie.Concluzionînd, partidul care deţine, printr-un interpus, aeroportul, are şi o foarte bună sursă de finanţare.

Cu cîţiva ani în urmă, aeroportul era fief PNL. Acum trei ani a devenit fief PSD. Peste jumătate de an ar trebui să redevină în ”dotarea” PNL. Liberalii sînt mari favoriţi să cîştige preşedinţia Consiliului Judeţean aşa, încît , ar trebui să aibă doar un pic de răbdare. Totuşi, PNL Iaşi pune pe tapet permanent problema aeroprtului. De ce oare? De ce nu stau liniştiţi să mai treacă şase luni? Simplu, fiindcă PSD le-a pregătit o mare ţeapă. Dacă aeroportul va fi concesionat unor terţi, străini, lucrurile se schimbă. Privatul, mai ales un străin, nu va fi dispus să facă jocurile unuia sau altuia dintre partide, nu va cotiza. Aici este cheia dezbaterilor din ultimele zile privind situaţia aeroportului. Eventuala sa concesionare ar tăia conducta de bani pentru vitorul partid care va administra judeţul. Astea cum că aia nu e bun, că cealaltă ar trebui făcută altfel, că de ce aşa şi nu aşa, sînt simple poveşti. Cine vrea să le creadă, n-are decît!

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *