Cum văd politicienii ieşeni rezolvarea crizei guvernamentale!

Politic

Guvernul Orban a fost demis!

Moţiunea de cenzură iniţiată de PSD a trecut după ce a întrunit 261 de voturi pentru, în condiţiile în care necesarul era de 233. Sîntem, deci, în plină criză politică. Care va fi rezolvarea? Nu ştim. De aceea i-am întrebat pe şefii de organizaţii judeţene Iaşi ai partidelor politice parlamentare cum văd ei soluţionarea. Răspunsurile, mai jos.

Maricel Popa(PSD):

”Din punctul meu nu e vorba despre o criză politică, ci de apariţia unei speranţe de a reveni la normalitate. Iar , dacă este o criză, aceasta a fost creată de PNL. Nu poţi să dai reduceri de TVA şi să spui că nu sînt bani pentru măriri de pensii şi alocaţii. Nu poţi acţiona doar în favoarea companiilor străine.”

Sorin Iacoban(ProRomânia):

”E greu de spus, dar un guvern de uniune naţională cu un prim ministru apolitic ar fi soluţia cea mai bună. A arunca acum ţara într-o criză politică provocînd alegeri anticipate mi se pare o soluţie sinucigaşă. Să nu uităm că sîntem într-o criză bugetară fără precedent(se fac împrumuturi pe bandă rulantă) care poate genera orcînd o criză economică a cărei consecinţe nu le putem bănui.De aceea, cred în această soluţie. Asta dacă clasa politică va judeca cu gîndul la români , dacă se va merge în continuare pe calendarul alegerilor anticipate se va arunca ţara în haos.”

Varujan Vosganian(ALDE):

”ALDE va milita pentru o soluţie negociată în vederea instalarii unui nou guvern.Alegerile anticipate sînt o soluţie doar dacă criza politică nu va putea fi depăşită.”

Cosette Chichirău(USR):

”USR nu va vota nici un guvern şi nu va face o propunere de premier. Mergem către anticipate.PNL va trebui să demonstreze că nu există un nou USL prin susţinerea de candidaţi unici la primării. Credem că Alianţa USR PLUS are candidaţi puternici, care trebuie susţinuţi de PNL: În mod cert , aşteptăm asta la Iaşi şi Bucureşti.”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *