Cum s-a gîndit Costel Alexe să sune ”demobilizarea” social-democraţilor din judeţ!

Politic

Campania prelectorală pentru alegerile locale a început cu un ”deja vu”!

Într-o conferinţă de presă ţinută la sfîrşit de săptămînă, preşedintele PNL Iaşi, Costel Alexe , flancat de tovarăşul (temporar!) de tandem electoral, primarul Mihai Chirica, a anunţat trecerea în masă a primarilor social-democraţi din judeţ la liberali. Nu a dat nume, nu a spus nimic concret, doar a lăsat să se înţeleagă cîte ceva.

Nu este prima oară cînd Alexe anunţă dezertări masive din PSD în folosul PNL. Parcă ultima oară s-a petrecut anul trecut. Din cîte ţinem minte, nimeni nu a părăsit partidul condus , atunci, de Dragnea. Între timp, datele problemei s-au mai schimbat. Iohannis a cîştigat un nou mandat, iar PNL este la guvernare. Asta ar putea însemna că vor exista un număr de primari care să sară în barca liberală, că, de, e bine să fii la putere. Vor fi mulţi, vor fi puţini? Nu ştim, dar cel mai probabil vor fi dintre cei cu experienţă în domeniu, adică trecuţi mai demult prin PNL, pripăşiţi în alte părţi şi, cărora, brusc, li s-au umezit ochii după dragostea politică dintîi.

În fapt, prea puţin contează cîţi traseişti politici sînt prin primăriile din judeţ. Importantă este tactica adoptată de Alexe în vederea demobilizării activului social-democrat.Anunţul său are rolul de a descuraja social-democraţii, de a arăta că ”uite, nici ai voştri nu mai vor să lupte, trec la noi”. Scopul este cît se poate de clar. Cu cît mai slabă mobilizarea în PSD rural, cu atît cresc şansele sale de a fi ales preşedinte al CJ Iaşi.

Să vedem dacă mişcarea lui Alexe va da roade!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *