Cum ne iau liberalii de proşti pe tema autostrăzii Unirii!

Politic

Autostrada Iaşi-Tg. Mureş nu şi-a pierdut , încă, suflul ca temă de campanie politică!

După ce au înfierat cu mînie proletară (da, PNL actual este un partid de stînga, a nu se confunda cu partidul Brătienilor!) nerealizarea de către social-democraţi a nici măcar un metru din autostrada mult visată, liberalii nu ştiu cum să-şi mascheze propria neputinţă, sau, poate, reaua voinţă.Şi o fac la modul cel mai grobian cu putinţă, luîndu-ne pe toţi, la gramădă, de proşti.

De un exemplu, să luăm cea mai recentă postare pe facebook a deputatului PNL de Iaşi, Marius Bodea.

”Ce am promis, am făcut: guvernul PNL a adoptat ordonanța care anulează parteneriatul public-privat creat de PSD, ce ar fi îngropat definitiv proiectul Autostrăzii Unirii!” scrie, cu un aer triumfalist şi plin de mîndrie, Bodea.

Haideţi să vedem care sînt motivele bucuriei deputatului ieşean. S-au alocat fonduri pentru autostradă? Nu. S-au accesat fonduri europene pentru autostradă? Nu. S-a stabilit un calendar precis pentru demararea şi etapizarea lucrărilor? Nici vorbă. Păi, atunci ce s-a făcut? Nimic. S-a anulat încă una din iniţiativele social-democraţilor, după principiul ”tot ce a făcut PSD e caca”.

Parteneriatul public-privat a fost promovat de PSD pe simplul motiv că nu existau suficiente fonduri pentru construcţia autostrăzii. Era asta soluţia? Nu ştim. Doar viitorul o putea arăta.Liberalii strigau în gura mare că fonduri sînt, iar dacă nu sînt se va face cu bani europeni. Aţi auzit ca autostrada Unirii să fi fost prinsă în bugetul pe anul în curs? Eu nu. Ceva despre fonduri europene aţi auzit? Eu nu. Mai mult, cică s-a cam tăiat robinetul cu bani europeni.Şi atunci, cum se va face autostrada? Cu ce bani? Dar, şi mai important, se va face?

Aşteptăm ca PNL să să creeze altă soluţie şi să dezgroape proiectul. Pentru că autostrada asta a intrat deja în mintea oamenilor şi toată gargara şi fandoseala liberală nu o vor scoate de acolo!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *