Criza politică miroase a piesă de Eugen Ionesco! Absurd absolut real!

Politic

Dacă ar mai trăi, Eugen Ionesco nu cred că ar rata prezenţa la şedinţa de investire a guvernului Orban 2. Subiect mai potrivit pentru o o piesă de a sa nici că se putea găsi mai bun! Să ne explicăm.

Cel însărcinat cu formarea noului guvern, Ludovic Orban, a anunţat că partidul său, PNL, nu va vota pentru investirea guvernului. Dacă tot avea de gînd asta, mai corect ar fi fost să refuze investirea, dar să trecem..

Apar cîteva variante relativ la intenţia de trîntire de către liberali a propriului guvern. PSD absentează şi nu se realizează cvorumul. Amînare, altă şedinţă etc. PSD este prezent, votează împotrivă, guvernul pică, urmează încă o nominalizare. Dar ce te faci că mai există o variantă. Neîncrezători în forţele lor în eventualitatea unoe alegeri înainte de termen, social-democraţii votează guvernul. Puţin probabil, dar nu imposibil. Să vedem ce avem într-o astfel de situaţie. Un guvern fără susţinerea parlamentară a partidului din care provine, susţinut, însă, de o majoritate formată din adversarii politicii. Adică, un guvern PNL cu PNL în opoziţie care va funcţiona cu sprijinul parlamentar al unui partid care nu deţine portofolii ministeriale,  nu se află la putere , ci în opoziţie.

Haios, nu? Păcat că Eugen Ionesco nu mai trăieşte. Ce capodoperă ar fi ieşit din circul ăsta absurd de la Bucureşti…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *