Ce se va întîmpla cu majoritatea din CJ Iaşi?

Politic

Declaraţiile lui Călin Popescu Tăriceanu pun în pericol majorităţile din consiliile judeţene unde alianţa PSD-ALDE deţine conducerea. Liderul ALDE a cerut tuturor membrilor formaţiunii sale să se retragă din posturile deţinute în administraţia centrală şi în cele locale.

La Iaşi, respectarea indicaţiilor lui Călin Popescu Tăriceanu de către cei trei consilieri judeţeni ai ALDE ar duce la inexistenţa unei majorităţi şi, implicit, la blocarea procesului de legiferare şi administrare judeţeană. PSD dispune în CJ de 17 voturi, dar majoritatea simplă este de 19 voturi. În aceste condiţii se pune întrebarea cum poate fi deblocată o eventuală situaţie în care consilierii judeţeni ALDE nu ar mai susţine PSD.

Soluţia ar fi, în opinia liderului consilierilor judeţeni PSD, Cristian Stanciu, convorbiri şi cu alte partide reprezentate în CJ:”Din păcate , mutarea domnului Tăriceanu va crea mari sincope în funcţionarea administraţiilor publice locale, nu numai la Iaşi, ci în toată ţara acolo unde majorităţile politice sunt asigurate prin alianţa ALDE. La Iaşi, dacă vor apare probleme, vom deschide noi căi de dialog cu UNPR şi PMP, dar nu excludem posibilitatea de a coopera în continuare cu ALDE, punctual, pe susţinerea proiectelor judeţului nostru.” ne-a spus, în cadrul unui interviu telefonic, Stanciu.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *