Cosette Chichirău nu este mulţumită de direcţia în care se îndreaptă USR!

Politic

Candidată la şefia USR, adversar fiindu-i Dan Barna, Cosette Chichirău lansează o postare oarecum misterioasă pe pagina sa de facebook din care se desprinde destul de clar că ea doreşte să prezideze un altfel de USR decît cel condus acum de Barna.

”Este timpul pentru un nou suflu și pentru o nouă atitudine în USR. Este timpul pentru lideri care unesc prin idei și prin principii comune. Este timpul să demonstrăm că suntem într-adevăr diferiți față de restul partidelor.

Președintele USR trebuie să fie mai loial ideii de democrație decât ideii de putere. Președintele USR trebuie să fie mai atașat de principii decât de funcții. Președintele USR trebuie să distingă mereu între scop și mijloace. Eu cred că puterea nu este un scop în sine. Este doar unul din mijloacele prin care putem face bine în jurul nostru.

Candidez la președinția USR pentru a da partidului ceea ce începe să-i lipsească: prospețimea democratică, respectul față de principii și recunoașterea meritelor și a competenței. Candidez la președinția USR pentru ca USR să ajungă la guvernare, dar să nu guverneze oricum.”

Nu am reprodus întreaga postare, dar cîteva întrebări vin în minte la prima lectură a textului.

1.Barna este avid de putere?

2.Barna este doritor de funcţii?

3. Actuala conducere a USR doreşte să-şi atingă scopurile politice prin orice mijloace?

4. Şi în USR se fac promovări pe bază de prietenii, găşti etc?

Nu ştim să dăm răspunsul la aceste întrebări, dar credem că deputatul de Iaşi nu ar fi scris acest text dacă nu ar fi avut îndoieli.

Oricum, în finalul postării, Chichirău anunţă că va explica şi alte lucruri care îi stau pe suflet relativ la USR. Ce să fie, ce să fie? Chiar sîntem curioşi!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *