Consilierul judeţean Vasile Cotiugă cere mai mulţi bani pentru sport!

Politic

Preşedintele Comisiei de tineret, sport şi turism a Consiliului Judeţean Iaşi, Vasile Cotiugă(PNL), a spus, azi, într-o conferinţă de presă, că sportul ieşean are nevoie de mai mulţi bani decît primeşte acum! El a dat ca exemple alte judeţe ale ţării. ”În Timişoara CJ a alocat 2,3 milioane, la Cluj au fost alocaţi 1,7 milioane iar la Neamţ tot 1,7 milioane. Noi avem un buget de 50.000 de lei, dar exclusiv pentru tineret.” a spus Cotiugă.

El a cerut reactivarea Fundaţiei Sportului Ieşean, considerînd că altfel sportul ieşean va fi îngropat definitv. ”Echipa de tenis de masă a CSM tocmai s-a retras din campionat din lipsă de fonduri. În anii trecuţi şi alte echipe, de la alte discipline sportive, şi-au încheiat activitatea. Trebuie refinanţat sportul ieşean de performanţă, pentru că există cadrul legal de a o face.Fostul primar Gheorghe Nechita, actualmente consilier al preşedintelui CJ, Maricel popa, este cel care a înfiinţat Fundaţia Sportului Ieşean.  Aceasta a sprijinit sportul, s-au reuşit şi ceva performanţe. Ar trebui reactivată.” a mai spus Cotiugă.

Consilierul liberal a mai spus că demersul său survine în urma a numeroase cereri de ajutor şi sprijin de la asociaţii sportive din judeţ.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *