Compania Ericsson gata să plătească o sumă uriaşă de bani pentru a scăpa de acuzaţile de corupţie!

Externe

Compania suedeză de telecomunicații mobile Ericsson (ERICb.ST) a fost de acord să plătească peste un miliard de dolari pentru a rezolva problemele legate de corupție, inclusiv mituirea de oficiali guvernamentali, a anunţat vineri Departamentul de Justiție al SUA.

Mituirea a avut loc pe parcursul a mai multor ani în țări printre care  China, Vietnam și Djibouti, a precizat departamentul. Totalul acuzațiilor include o pedeapsă penală de peste 520 milioane dolari (405,30 milioane lire sterline), plus 540 milioane dolari care trebuie plătite Comisiei pentru valori mobiliare și schimb (SEC) din SUA într-o chestiune conexă.

Compania a recunoscut că a conspirat cu alții pentru a încălca Legea privind practicile corupte din străinătate (FCPA), cel puțin din 2000 până în 2016, angajându-se într-o schemă pentru mituiri și falsificarea cărților și a înregistrărilor și prin faptul că nu a implementat controale contabile rezonabile interne, a anunţat Departamentul de Justiţie. 

Acordul cu SEC și DOJ arată că nu ne-am îndeplinit întotdeauna standardele în ceea ce privește desfășurarea afacerilor pe calea cea bună”, a declarat CEO-ul Ericsson, Borje Ekholm, într-o declarație. Ericsson a folosit terții pentru a plăti mită oficialilor guvernamentali pentru a asigura și ține afacerile, au spus autoritățile. Consultanții au fost reținuți în vederea creării fondurilor slush și transferului de bani către terți, conform uneia dintre reclamații.

Una dintre filialele companiei, Ericsson Egypt Ltd, s-a declarat vinovată în districtul sudic din New York, sub acuzația de conspirație pentru încălcarea prevederilor anti-corupție ale FCPA. Acceptarea vinovăției poate aduce sancțiuni  suplimentare severe, inclusiv revocarea licențelor, dar compania poate negocia  pentru a se asigura că pot continua să funcționeze.

(reuters.)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *