Ciudăţenii de campanie electorală!

Politic

Cam ciudată campania asta electorală! Parcă seamănă întrucîtva cu acel cîntecel al copilăriei care povestea ceva despre zece negri mititei. Chestia era că toţi dispăreau, unul cîte unul, pe rînd. Aşa şi acum. Candidaţii noştri cei de toate zilele ”cad ca nişte spice de securi loviţi”. Parcă o mînă nevăzută tot încearcă să le dea cîte o lovitură de KO. Să-i luăm pe rînd.

Alex Cumpănaşu era, relativ , OK pînă s-a definit drept candidat. De atunci încoace i s-a găsit că nu are studii (de parcă asta ar conta la un preşedinte!), că a încasat o groază de bani din contracte cu statul(deşi, după logica asta,pare că afacerile cu statul ar fi vreo infracţiune!) şi altele. Nu e pomenit în mass-media, tăcere absolută, deşi scandalul care a cutremurat în ultimele luni România, aşa numitul ”caz Caracal”, l-a avut drept protagonist. Cumpănaşu, deci, a ratat castingul. Nu e bun în filmul ăsta. Regizorii îi dau eject.

Dan Barna , din contracandidatul cel mai periculos al lui Iohannis, mai are un pic şi se cere afară. Sau îi cer colegii de platou, că trage în jos partidul.Lui i s-au găsit niscai matrapazlîcuri cu fonduri europene, asezonat cu ceva cumetrii. Nu se ştia de astea şi mai înainte acolo unde trebuie? Sîntem siguri că da. Dar impact mai mare dezvăluirile au abia acum. Concluzie: şi Dan Barna a ratat castingul. Nu joacă în filmul ăsta.

Ramonei Ioana Bruynseels i-au apărut ceva înregistrări în care se certa cu oameni din staff-ul ei de campanie. E adevărat, nu iese chiar rău din asta, dar nici nu o poate ajuta. Simpla asociere cu numele patronului INTACT, Dan Voiculescu, o va face indezirabilă pentru o parte a unui public care , altfel, ar fi votat-o. A ratat şi ea castingul. Nu face parte din distribuţie, nu va juca în film.

Vioricăi Dăncilă i s-a luat guvernul. Nu imediat după ce PSD a pierdut alegerile europarlamentare, ci acum. Coaliţia care a dus la căderea guvernului se putea face cu siguranţă şi în iunie, cei care şi-au vîndut partidul acum, o puteau face lejer şi în iunie. Dar, spre deosebire de ceilalţi, Dăncilă se agită, dă din mîini, dă din coate, nu se lasă cu una cu două. Aşa că despre ea nu putem spune cu siguranţă că nu face parte din film. Poate ăsta e rolul ei, poate asta trebuie să execute. Poate ea e aleasa pentru rolul de ”lupul cel rău” care va da piept cu cavalerul ”sans peur et sans reproche”(asta-i o chestie în franţuzeşte, nu v-o traduc, că n-am chef. puneţi mîna pe google translate!). Nu ştim, dar vom vedea.

Vor mai urma şi alţii? Noi credem că da. Asta dacă Dăncilă face parte din film. De un par egzamplu, Mircea Diaconu. Să vedem ce i se găseşte şi lui, că, de, nimeni nu-i curat chiar ca lacrima!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *