Cîţi dintre actualii parlamentari de Iaşi vor prinde şi legislatura viitoare?

Politic

Ne batem capul cu alegerile prezidenţiale! Aici lucrurile sînt clare. Dacă nu apare vreun eveniment care să emoţioneze publicul într-un hal fără de hal şi care să poată fi imputat, fie şi prin ricoşeu, preşedintelui României, Iohannis va fi reales. La alegerile locale , ce ştim sigur e că un Chirica fără de partid, aşa cum şi pare că va fi, va pierde. Cine va cîştiga nu ştim.

Dar bătaia cea mare va fi la alegerile obişnuite, cele aşa zise generale sau parlamentare. În fond, cine cîştigă acolo va forma guvernul. De acolo va porni tonul pentru viitorii patru ani. Şi haideţi să vedem cam cu ce va rămîne Iaşii peste doar un pic mai mult de un an.

PMP-Dacă va face pragul, Movilă va fi din nou deputat. Asta este, n-ai ce-i face!

USR- Chichirău în mod cert va rămîne. Lungu, în opinia noastră trebuie să plece. Nimic, zero barat. Probabil asta este şi opinia conducerii USR. Chestia e că ”salvatorii” vor obţine mai mult de două locuri şi, deşi nu credem că Lungu se va califica pentru unul dintre ele, mai bine aşteptăm.

PNL- Că Bodea şi Alexe se pupă în public şi îşi dau scuipaturi pe ascuns nu are importanţă. Amîndoi vor prinde locuri eligibile. Îndoielile noastre sînt legate de Oprea, un alt zero barat, de data asta liberal, şi de Scântei.Primul combate zdravăn pe blogul său care nu îl citeşte nimeni aşa că nu îl mai vedem parlamentar. Dacă vin liberalii la guvernare este, totuşi, posibil să-l vedem pe domn profesor amabsador printr-una din ţările favorite ale primarului Chirica, să zicem Congo. Scântei, care nu este nici iubită, nici simpatizată, nici măcar acceptată în organizaţia liberală ieşeană. este un mare mister. Dacă listele le vor face cei de la Iaşi, atunci Scântei va pleca. Dacă nu..Oricum, trebuie luat în calcul şi faptul că liberalii nu vor avea doar patru parlamentari ci cu vreo doi mai mulţi. Cel puţin pe trendul de acum.

PSD- Aici e nasol. Social-democraţii nu vor avea mai mult de patru, cinci scaune de parlamentar. Spunem din nou, pe trendul de acum. Toţi oamenii puşi pe listă de Chirica vor pleca, nu e loc de dubiu. Pănescu, Toma, Bănicioiu, Gavrilă, probabil şi Macovei, vor deveni istorie. Ciuhodaru e în Parlamentul european. Axinte, să vedem dacă mai controlează zona Paşcani. Dacă da, are şanse. Dacă nu..Victorel Lupu s-a depărtat de partid, aşa că…

Pronosticurile noastre sînt următoarele: Cîtea , PSD, Chichirău, USR, Bodea şi Alexe, PNL, Movilă, PMP, dacă partidul său face pragul, îşi vor păstra locurile de parlamentari. Pentru restul, va fi bătaie în toată regula. Cu strigături!

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *