Cîteva vorbe despre viitoarele alegeri locale la Iaşi!

Politic

Am citit şi eu ce a spus , luni, Ludovic Orban, în nu ştiu ce şedinţă, al nu ştiu cărui for statutar din PNL: cică, zice Orban, fără psd-işti transferaţi în PNL.

Bucurie mare pentru Marius Bodea, pierdantul din 2016 la alegerile pentru primăria Iaşi şi, extrem de probabil, viitorul pierdant al aceloraşi alegeri, dar, de data aceasta în 2020.

Dar, de ce bucurie? Foarte simplu! În urma declaraţiei lui Orban, coroborată cu cea a lui Rareş Bogdan de cu cîteva zile mai înainte, Bodea îşi cam vede securizat ”postul” de candidat al PNL Iaşi la primăria oraşului reşedinţă de judeţ. Candidat, nu altceva.

Bodea , acum, răsuflă uşurat că a stricat combinaţiile lui Alexe, şeful judeţean al liberalilor. Dar care erau ”şmenurile” fostului cărător de geamantane al lui Mugur Cozmanciuc? Nu ştim cu siguranţă, dar gurile rele, şi sînt al dracului de multe, vorbeau de faptul că Alexe l-ar fi dorit ca, candidat la primărie pe Mihai Chirica. Şi nu numai el. ci şi baroni liberali(da, există şi de ăştia, nu numai social-democraţi) din nordul ţării.

Chestia ar fi că actualul şezător în jilţul de la Palatul Roznovanu ar avea în buzunar nişte procente bune de voturi.Aşa se spune, nu ştim exact.

Întrebarea e de ce? De ce ar fi dispuşi cetăţenii să-i acorde încredere lui Chirica?Poluare cît încape, centură ocolitoare a Iaşului niet, dacă ai ieşit din zona centrală şi adiacentă ei a Iaşului e dezastru cît priveşte drumurile, curăţenia , orice, construcţii aprobate pe spaţiile verzi dintre blocuri, poliţie locală care amendează , ziua, boschetarii şi zarzavagii, noaptea păzesc crîşma lui nea Vasile ca să se capete şi ei cu o cafea şi un cocîrţ mic la ieşirea, dimineaţa din tură, plus cîţiva călăreţi pe post de obiectiv fotografic pentru turişti. Şi ar mai fi. Poate mai tîrziu.

Astea fiind spuse, Bodea nu poate decît să se bucure!

Dar ce te faci cu USR? Nu au candidat declarat oficial încă, dar cresc pe zi ce trece în sondajele pe municipiu. Dacă lucurile merg aşa, şi cîinele de la sediul ”salvatorilor” (habar n-am unde este!) l-ar putea învinge pe Bodea. Sigur, dacă Alexe nu face vreo învîrteală, ceva, şi candidatul PNL va fi un altul!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *