Cîteva vorbe despre primarul Chirica!

Politic

Ce ar fi de spus despre fostul psd-ist, actual independent, viitor Dumnezeu ştie ce?

Nu prea multe, dar din solidaritate de breaslă, îl vom numi pe Chirica aşa cum face Aurel Dobaşu, confrate ziarist şi proprietar şi adminisrator al unui site care face 2249506-6737 de accesări zilnice. Primarul Zero, aşa i se spune pe site-ul  care trage spre Marius Bodea.

Dăm de-o parte parti-pris-urile politice şi punem întrebarea: e corect să spunem că Mihai Chirica e primarul zero? Din punctul nostru de vedere, da.Trebuie să şi argumentăm opinia noastră, nu-i aşa? Sigur că da, aşa că hai să începem!

Iaşul(Iaşii conform DEX!) au cîteva probleme de rezolvat. Să le zicem pe nume.

Polurea cumplită, praf, şi alte alte alea, care-l fac să ocupe un loc în top 3 cele mai poluate oraşe din România.

Lipsa şoselei de centuraă. adică acea şosea ocolitoare care ar face să nu mai agreseze maşini de mare tonaj prin zona centrală. Cu miros, cu zgomot şi cu poluarea aferentă.

Lipsa unui regulament de construire în Iaşi. Adică, lipsa PUG-ului. Ni se spune de ani şi ani că lipseşte nu ştiu ce aviz, că laie. că bălaie. Şi fiecare face ce vrea muşchii lui. Cu voturile social-democaţilor din CL, care nu au nici o treabă cu partidul, ci doar cu Chirica, că doar el i-a pus. Construieşte fiecare cum vrea şi unde vrea.

Lipsa parcărilor. Vedem zilnic o groază  de maşini care ocupă trotuarele. Municipalitatea are o durere teribilă la bască . S-au propus soluţii, parcări supraetajate, construirea de noi părcări în spaţii disponibile etc. Nimic.

Totuşi, Chirica se bucură de sprijinul unor alegători. Permanent zîmbitor, gata să strîngă mîna oricui, după care pleacă în treburile sale, primarul are încă o zestre electorală considerabilă. Constituită pe voturile celor care iau  vorbele drept fapte.

Pentru că trebuie să o spunem. Din adevăratele probleme ale urbei, cele enumerate mai sus, Chirica nu a făcut nimic.

În schimb. Se promovează , după modelul Simirad, alt trîntor care nu a făcut nimic pentru Iaşi, cu orice prilej. Poze cu ambasadori, decernări de premii  şi de cetăţenii de onoare, comunicate despre cum va fi vremea , despre conflictul din orientul mijlociu , despre viaţa pe alte planete etc. Orice care poate fi văzut de prostime (nu, nu e nici o greşeală!) este promovat!

Nu ne interesează! Vrem să ştim ce aţi făcut pentru Iaşi? Iar răspunsul nostru este: nimic.Dacă aveţi alt răspuns, ieşiţi pe strasse!

Primarul zero!

 

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *