Cîteva vorbe despre fantastica donaţie primită de PNL Iaşi la europarlamentare!

Politic

1,1 milioane de lei noi, adică peste 200.000 euro! Atît a donat PNL pentru campania electorală de la alegerile europarlamentare consilierul judeţean Marius Minea.Şi evident, i-a donat din altruism pur, el nefiind pe un loc eligibil. Sigur, aceştia, conform legilor în vigoare, îi vor fi înapoiaţi din fonduri publice. Dar, de unde i-a avut?

Din leafă, exclus. La 1000 euro salariu lunar nu îţi ajunge o viaţă de om să strîngi banii ăştia.

I-a împrumutat. Din nou, exclus. Cine e persoana fizică, banca, cămătarul care să împrumute cu purcoiul ăsta de bani pe unul care are un venit lunar de ceva peste 4000 lei? Şi, dacă, s-a găsit totuşi cineva să dea banii, cu ce a garantat Minea împrumutul? Un apartament pe undeva prin Iaşi nu se pune.

Singura variantă pentru provenineţa banilor ar fi afacerişti locali.PNL mai are puţin şi ajunge la guvernare iar pentru un om de afaceri este întotdeauna de folos să se aibă bine cu cei care deţin puterea.

Şi, de aici, şi nedumerirea. A reuşit Minea, un no name, deocamdată, în PNL Iaşi, să determine un număr de antreprenori să dea bani cu împrumut liberalilor ieşeni? Peste poate. Cererea sa ar fi fost întîmpinată cu o trimitere, elegantă, la plimbare.

Şi atunci, cine a strîns banii? Gurile rele, inclusiv cele din PNL Iaşi, spun că omul care a strîns ”molozul” se află într-o poziţie de vîrf. Neavînd dovezi, nu-i pomenim numele!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *