You are here
Home > Politic > Cîteva cuvinte despre actuala criză politică

Cîteva cuvinte despre actuala criză politică

La momentul redactării acestor rînduri, ședința conducerii centrale a PSD a început.Vor descîlci șefii social-democrați ițele crizei? Noi credem că nu, pentru că în ecuație nu a fost introdusă și vizita lui Iohannis în SUA. Vom înșirui cîteva fapte, asezonate și cu ceva supoziții(dar care au logica lor), fără a face comentarii, urmînd ca eventualele concluzii să le trageți dumneavoastră.
1.Vizita lui Iohnnis în SUA nu a fost propriu-zis o vizită, nu a fost nici un succes imens al diplomației românești care, chipurile, ar fi pregătit-o. Iohannis a fost chemat în SUA pentru simplul motiv că americanii aveau cereri de făcut.
2. Din discursurile celor doi președinți a reieșit, clar pentru toată lumea, zicem noi, că Iohannis a acceptat ce i s-a cerut.
3. Pe cale de consecință, președintele nostru a cam devenit intangibil pe plan intern. Adio amenințări cu suspendarea și alte alea. El a făcut promisiuni americanilor și, de aceea, aceștia îl vor acolo unde este acum, nu la galerie.
4.Apare o problemă. Președintele nu are putere executivă. Tot pe cale de consecință, are nevoie de un guvern al său.
5. Sorin Grindeanu, spun jurnaliștii bucureșteni, a dat azi o fugă pe la Ambasada SUA pentru a cere sprijin. Ce poate da în schimb? Ar putea fi el prim-ministrul guvernului de care Iohannis are nevoie?

Lasă un răspuns

Top