Cîteva consideraţii despre lupta autorităţilor române cu coronavirusul!

Politic

Cîteva vorbe despre criza conoravirusului. Pentru că, cam ăsta va fi subiectul principal pentru o bună bucată de timp de acum încolo.

  1. Israel bagă în carantină pe toţi care vor să intre în ţară de oriunde ar veni ei. Măsură beton. Urlă ăia cu libera circulaţia, cu drepturile omului? N-au decît. Noi trebuie să ne protejăm cetăţenii. Ai noştri, nu pe ceilalţi. Avem focare de infecţie în Israel? Nu, n-avem. Dar ar putea apărea? Da, ar putea. De unde? De la ăia care vin. Serios? Atunci toţi care vin intră în carantină. Păi, stai aşa, că unii nu vin din zone declarate infectate. Nu-mi pasă, nu risc, sănătatea cetăţenilor mei e mai importantă. Carantină. Şi să nu credeţi că acolo la intrarea în ţară se face ca la Nădlac, cu parlamentări, cu dat la pace. Acolo băieţii stau cu mîna pe puşcoci.
  2. Premierul Orban a ieşit şi el aseară să nu spună nimic. Depăşită total de criza ce înaintează pas cu pas, ”foamea galbenă” a încercat să-şi dreagă imaginea . L-a scos la înaintare pe ”măscăriciul naţional”, bun de ţinut antrenul la o petrecere într-o crîşmă de cartier, să spună şi el ceva. N-a spus nimic. Deşi ar fi trebuit. De exemplu, de ce, cunoscînd dute-vino-ul pe relaţia România-Italia, nu a luat măsuri după primul caz confirmat în Italia? A, i-a fost frică , că dacă se ajunge la criză, agenda politică privind anticipatele va trece pe planul doi, faţa luînd-o panica cetăţenilor? Extrem de probabil. Că doar nu a amînat măsurile două săptămîni din cauza protestelor Asociaţiei de mulgători de vite din Italia, cu capital italian şi mînă de lucru românească, sau a Uniunii prestatorilor de servicii stradale, societate românească 100%.
  3. După ce a tăcut mîlc timp de cîteva zile, aseară a ieşit la rampă şi preşedintele Iohannis. Pe lîngă banalităţile gen ”doar uniţi vom învinge” aflate în repertoriul oricărui lider politic de mii de ani încoace, Iohannis a cerut să nu se profite politic de situaţia existentă. Adică, mai româneşte , nu daţi vina pe noi că habar n-avem cum să gestionăm criza. Dar pe cine să o dăm? Pe soacră-mea, pe maică-mea, pe cine? Cine guvernează ţara, ele sau voi?
  4. Nu ştim cît de competent este Raed Arafat. Vom afla la urmă, cînd se va termina toată porcăria ăsta. Dar, măcar, are un plan. Ministrul Costache e total depăşit de situaţie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *