Cît mai stăm degeaba?

Politic

Este nemaipomenit ce se întîmplă în ţara asta! Nimeni , adică guvernul, nu ia nici o măsură pentru ce va fi după pandemie. Pentru că pandemia asta n-are să ne omoare pe toţi, viaţa va continua şi după pandemie.

Toate ţările din Europa par a fi înţeles lucrul acesta. Germania şi Italia caută muncitori agricoli. Spania, extrem de afectată de coronavirus, deschide şi ea activităţile economice. Olanda relaxează şi ea condiţiile. Pînă şi în SUA, ţara cea mai lovită de epidemie, autorităţile încep sa permită, încă nu peste tot, activităţi economice. Este normal aşa. Viaţa trebuie să meargă înainte. iar pentru asta trebuie produse bunuri, mîncare în special.

La noi nu se întîmplă nimic din toate acestea. Nimeni nu pare a avea un plan pentru ce va urma după. Guvernul nu ia nici o măsură pentru a ajuta economia. Doar promisiuni şi atît.

Tot ce am primit după aproape o lună şi jumătate de stat în casă a fost promisiunea preşedintelui Iohannis că după 15 mai nu va mai trebui să avem asupra noastră declaraţia pe propria răspundere. Extraordinară concesie! Atît, nimic mai mult.

În rest, în România, atenţia publicului este concentrată pe un fel de joc, practicat în copilărie, numit ”hoţii şi vardiştii”. Adică, cam pe unde a mai intervenit poliţia, ce amenzi a mai dat etc.

Cu cît prelungim starea asta de tip ”o batem în cap”, cu atît mai greu va fi după. Dar în sferele înalte ale puterii nimeni nu pare să înţeleagă asta!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *