”Circul” CJ Iaşi a dat azi reprezentaţie la Tîrgu Frumos!

Politic

Ştirea de azi despre şedinţa lunară ordinară a Consiliului Judeţean Iaşi este aceeaşi de acum o lună, aceeaşi de acum două luni etc…! Circ!

Diferenţa este că, de data asta, reprezentaţia nu s-a mai dat la Casa pătrată, ci la Tîrgu Frumos.Din cele aproape 50 de puncte de pe ordinea de zi, doar două au prilejuit dezbateri furtunoase. Suficient , însă, pentru ca impresia de comedie de prost gust să rămînă întipărită în mintea privitorilor.

Circarii principali, ca de obicei, aleşii judeţeni liberali. Cu menţiunea că, spre deosebire de alte dăţi, şi ei au fost ţinta glumelor, uneori îndoielnice, ale preşedintelui CJ , Maricel Popa. Dar, cînd vezi atîta rea-voinţă..

Liberalii s-au opus plecării lui Popa în Dubai pentru o conferinţă privind activitatea aeroportuară. Că de ce el, că se plimbă, ce rezultate va avea, etc. Alesul judeţean PSD Cristian Stanciu a pus lucrurile la punct, arătînd că şi fostul preşedinte CJ , liberalul Cristian Adomniţei, a făcut nenumărate călătorii în străinătate în scopul de a atrage investiţii şi de a fi făcut cunoscut judeţul. Argumentele lui Stanciu nu au contat pentru liberali, dar majoritatea PSD şi-a impus punctul de vedere.

Terenul pentru copiii fotbalişti extradotaţi din Ruginoasa a făcut şi el obiectul unor dispute pătimaşe. După ce au împiedicat proiectul de căteva ori, liberalii au trebuit să se încline. Noul proiect a fost redactat de aşa natură încît să nu mai fie nevoie de votul a două treimi dintre aleşii judeţeni, ci a numai jumătate plus unul dintre ei. La acest proiect am remarcat apelurile atît împăciutoriste, cît şi în sprijinul sportului, ale alesului social-democrat Mircea Manolache.Tot fără efect. Majoritatea PSD a trebuit să-şi spună cuvîntul încă odată.

Primarul Ionel Vatamanu, prezent la şedinţă, nu a scăpat nici el de furia liberalilor. Deşi era gazdă, a fost acuzat de noii veniţi că este un condamnat penal şi nu are ce căuta în fruntea oraşului. Vatamanu a spus, în replică, că el are cazierul curat.

În concluzie, o şedinţă ca multe altele, cu hărmălaie şi multe piedici puse de liberali. Punem şi noi o întrebare: va exista o şedinţă în care aleşii să nu se atace între ei, să nu politizeze discuţia şi totul să fie o şedinţă pur tehnică, destinată găsirii celor mai bune soluţii pentru judeţul nostru? O întrebare retorică. În perioada acestui legislativ aşa ceva nu se va întîmpla. Liberalii ştiu de ce!

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *