Cînd vom afla ai cui bani i-a donat către PNL Marius Minea? Exact la anul!

Politic

Da, teoretic aşa ar trebui să se întîmple. Cei peste 200.000 euro cu care consilierul judeţean PNL Marius Minea şi-a sponsorizat partidul la campania pentru alegerile europarlamentare din luna mai ar trebui să se găsească şi în declaraţia sa de avere de anul viitor. Iar la una dintre rubricuţe va trebui să spună şi de unde îi are. Dacă nu-i trece în declaraţie, pe fir intră Agenţa Naţională de Integritate(ANI), care îl poate trimite în judecată. Dacă îi declară, dar pretinde că au fost ai săi, va trebui să-i şi justifice. E clar că nu are cum, aşa că din nou va da peste el ANI.

Toate cele de mai sus la nivel strict teoretic. În fapt, conducerea liberală ieşeană nu scoate nici măcar o vorbuliţă despre ceva ce miroase de la 10.000 km distanţă a spălare de bani, aşteptînd ca subiectul să iasă din atenţia opiniei publice. Socoteala liberalilor pare a fi simplă. Pînă la vremea declaraţiilor de avere, vom avea guvernul nostru şi, în stil tradiţional românesc, instituţiile nu le cer socoteală aleşilor naţiunii.

În toată povestea asta cu miros cumplit de spălare de bani mai trebuie remarcat ceva. Nici una dintre filialele ieşene ale partidelor politice nu au atacat la baionetă PNL pe acest subiect. De ce oare? Pentru că practica nu este caracteristică doar liberalilor, ci este una comună tuturor partidelor? La prima ochire, cam aşa par a sta lucrurile. Exemplu este ProRomânia. Generalul Vasile Roman a donat şi el o sumă de aproximativ 200.000 euro şi nici el nu vrea să dea explicaţii. Dacă vom săpa mai adînc, probabil vom găsi cărăuşi de bani, dar în sume mai mici, la toate partidele. Din acest motiv, peste cazul Minea se va şterne în scurt timp tăcerea!De ce să scormoneşti în rahatul altuia cînd tu te ştii deja murdar pe mîini?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *