Cînd doi se bat , al treilea cîştigă! Cine va fi candidatul PNL la primăria Iaşi?

Politic

Misterul privind numele candidatului PNL la primăria Iaşi nu capătă, încă, dezlegare!

Un nume apare pe ultima sută metri, cel al deputatului Costel Alexe, ministru al Mediului şi preşedinte al organizaţiei judeţene a PNL. Două publicaţii serioase din Bucureşti, capital.ro şi bugetul.ro, dau, succesiv, ştirea că Alexe va fi unul dintre miniştrii PNL care vor părăsi Guvernul pentru a candida la primăria oraşului său de reşedinţă. La primărie, nu la CJ, aşa cum se vorbea prin tîrg de ceva vreme. În plus, chiar şi în mediile jurnalistice şi politice ieşene se vorbeşte despre candidatura lui Alexe, deşi există şi părereri conform cărora nu ar fi decît un zvon menit să-l timoreze pe Marius Bodea, cel care se prezintă drept candidat liberal la primărie.

Pînă la apariţia numelui lui Alexe, soluţia pentru candidatul liberal la primărie părea a fi Marius Bodea, sub rezerva că acesta nu era dorit de Alexe. O altă variantă luată în calcul este cea a primarului Mihai Chirica. Atitudinea preşedintelui PNL, Ludovic Orban, care, aflat la Iaşi în 24 ianuarie, nu a confirmat, dar nici nu a infirmat o eventuală candidatură a şefului administraţiei locale ieşene pentru PNL, a dat şi mai mult suspans temei.

Contactat în format electronic, prim-vicepreşedintele PNL Rareş Bogdan  nu a menţionat printre posibilii candidaţi nici pe Chirica şi nici pe Alexe. ”Eu ştiu că Alexe va fi candidatul PNL la CJ, iar Bodea este în poll position pentru a fi candidatul PNL la Primărie. Aceste două informaţii sînt corecte. Cel puţin pînă acum. ” a spus Rareş Bogdan, ultima sa afirmaţie meritînd, desigur, mai multă atenţie.

Contactat şi el în format electronic, Costel Alexe nu a răspuns cererii noastre de a comenta eventuala sa candidatură.

Deci, Bodea, Chirica sau Alexe? Mister!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *