Chirica şi-a mai bătut un cui în talpă! Ultimul!

Politic

În trei ani de mandat ca primar, Mihai Chirica a reuşit o ”performanţă” unicat! A fost dat afară din partidul care l-a propulsat şi a devenit nefrecventabil de restul partidelor politice ieşene!

Ultima ”realizare” a celui care administrează municipiul reşedinţă de judeţ a avut atingere cu un segment extrem de sensibil de alegători, imigraţia românească. Chirica i-a denumit pe cei care au ales să-şi caute norocul prin ţări străine nici mai mult, nici mai puţin, decît sclavi şi prostituate. Dacă treaba cu cele cinci case achiziţionate din leafă şi din puşculiţa rudelor de vîrsta a treia se mai putea drege din condei, dacă aprobarea pe bandă rulantă a cererilor de autorizare a construcţiilor în spaţiul dintre două WC-uri publice putea fi denumită ”dezvoltare pe verticală”, de data asta e groasă! Chirica a jignit de la obraz pe cel mai curtat segment electoral al momentului, pentru care toată lumea se dă de ceasul morţii să promulge legi prin care să poată vota nu numai la termen ci şi în avans, şi nu numai în centre special amenajate , ci şi de pe colacul budei, dacă ăla e momentul în care apare opţiunea politică.

Lăsînd ironiile deoparte, nu poţi să ceri pe mai departe votul unor oameni care au majoritatea din ei cel puţin o rudă plecată la muncă în strănătate, cum e cazul Iaşului.

De faptul că primarul a devenit, brusc, nefrecventabil, s-au prins, pare-se, şi cei care încă sperau să-l aducă pe Chirica, cu bocceluţa lui de voturi în spinare, în ograda proprie. Costel Alexe, preşedintele PNL Iaşi, despre care se  zvonea de multă vreme că l-ar vrea pe Chirica drept candidat la primărie în locul lui Bodea, a făcut şi el un pas înapoi. Într-un filmuleţ postat pe pagina sa de facebook, deputatul ieşean, cu o figură marţială şi glas tunător, înfierează drastic afirmaţiile şefului municipalităţii.

În direcţia sa s-a scuipat şi din alte părţi, Marius Bodea, PLUS Iaşi şi alţii.Mîine ne aşteptăm la o şedinţă CL în care punctele de pe ordinea de zi să fie discutate la ”diverse”. Atacurile la adresa sa, venite, în principal, de la consilierii liberali vor ţine capul de afiş al şedinţei. Va fi ”show” serios, nu glumă, cu cereri de demisie şi alte alea.

Ce i-a mai rămas de făcut lui Chirica? Nu ştim, dar ce sîntem siguri este că nu-şi va băga coada între picioare şi va pleca, visurile sale de mărire încă existînd.Noi credem că în intervalul următor vom avea parte de iniţiative ultrapopuliste ale primarului, în încercarea de a-şi mai apropia din electoratul care fuge văzînd cu ochii şi, de ce nu, înfiinţarea unui partid care-i să-i susţină candidatura. Fiindcă de unul singur nu va reuşi nimic!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *