Chirica , number one în politica ieşeană! Dar, doar dacă ”localele” se ţin într-un singur tur!

Politic

Ne place sau nu ne place, primarul Mihai Chirica a devenit cea mai importantă piesă de pe tabla politică ieşeană!

Toată lumea, mă refer aici la partidele politice, tace şi îşi ajustează strategiile pentru campania electorală a alegerilor locale în funcţie de el. PSD coace de un sondaj intern şi o măsurătoare de candidaţi încă de prin noiembrie anul trecut. Nu-i gata nici acum. Sanchi! PNL o bîjbîie zor nevoie, nedînd undă verde candidaturii anunţate de atîta vreme a lui Marius Bodea. Cică mai trebuie un ok de la Bucureşti şi ala încă n-a venit. Sanchi!

De fapt, toţi aşteaptă să vadă dacă alegerile se vor desfăşura într-un tur sau două. În cazul ultimei variante, Chirica n-ar mai conta prea mult în ecuaţie. În turul II s-ar pune de o alianţă contra şi actualul primar ar deveni istorie. Cel puţin, pentru o perioadă. Dar ce te faci dacă scrutinul se va ţine într-un singur tur, aşa cum se zvoneşte tot mai insistent? În această situaţie, Chirica devine ”tătucul” tuturor, candidat dorit şi de PNL şi de PSD. Doar e vorba de Iaşi, un oraş cu un buget considerabil, aşa că mai lăsăm naibii criteriile morale şi alte prostii din astea. Omul nostru să fie acolo şi atît. Iar în acest moment, Mihai Chirica întruneşte ”calităţile” necesare pentru a devni ”omul” oricui. Actualul primar deţine o intenţie de vot de binişor peste 40%. E adevărat, este primarul în funcţie, este adevărat, nu se ştiu încă numele celorlalţi candidaţi, ceea ce înseamnă că în planul votului real scorul va fi ceva mai mic. Suficient , însă, ca, cu ajutorul maşinăriei unui partid oarecare, Chirica să mai cîştige un nou mandat.

De aici şi tăcerea extrem de apăsătoare a PNL şi PSD privind candidaţii lor la primărie. Chirica , în caz de un singur tur, poate jongla cam cum va vrea el. Prima sa opţiune ar fi, conform unor surse bine informate, PNL. În caz de eşec va fi adoptat de PSD. Şi PMP stă cu ochii pe el. Şi, uite aşa, Chirica a devenit, cel puţin pînă la alegerile locale, personajul politic numărul 1 al Iaşului. Asta este, democraţie care va să zică.

P.S. Apare informaţia că şedinţa Parlamentului prin care urma să se stabilească data moţiunii de cenzură, a fost amînată pentru cîteva ore pentru a se ţine o şedinţă de guvern. Pe surse se zice că ar putea fi dată o ordonanţă de urgenţă pentru alegerile în două tururi. Aşteptăm.

 

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *