Ce spun politicienii ieşeni despre prelungirea stării de urgenţă?

Politic

Anunţul făcut de preşedintele Iohannis privind prelungirea stării de urgenţă a împărţit clasa politică în două. Unii nu doresc continuarea stării de urgenţă, avînd şi argumente pentru aceasta, iar alţii, tot argumentat, spun că este o măsură necesară. Am întrebat şefii filialelor judeţene ale partidelor politice ieşene cum văd ei situaţia. ”Trebuie sau nu prelungită starea de urgenţă? De ce?”. Iată răspunsurile primite.

Costele Alexe, preşedintele PNL Iaşi: ”Da.”

Petru Movilă, preşedinte PMP Iaşi:”Da. Cel mai important argument este cel legat de sănătatea populaţiei. E adevărat, vor fi consecinţe neplăcute în plan economic şi social, dar cel mai important lucru este sănătatea oamenilor.”

Cosette Chichirău, preşedinte USR Iaşi:”Da, trebuie votată starea de urgenţă, cu un plan clar de revenire economică după. O relaxare acum, cind ne apropiem de vărful pandemiei, ar fi un dezastru, în condiţiile în care nu avem suficiente materiale de protecţie pentru medici, nu avem suficient spaţiu în spitale şi nu avem suficiente medicamente. Planul economic, care trebuie să vină la pachet cu prelungirea stării de urgenţă, trebuie să cuprindă:1.Testare în masă, pentru că doar aşa putem da drumul la economie.2.Ajutor de stat pentru firmele româneşti care produc materiale de protecţie, ventilatoare şi medicamente.3.Un program amplu de investiţii publice.”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *