Ce s-a discutat cu adevărat la întînirea ALDE Iaşi-ProRomânia Iaşi de astăzi! SURSE!

Politic

Alianţa ALDE-ProRomânia se naşte greu la Iaşi!

Întîlnirea de azi dintre delegaţiile judeţene ale celor două partide, nu a rezolvat mare lucru. În afară de stabilirea a doi co-preşedinţi ai alianţei electorale, Andrei Coman, din partea ALDE şi Bogdan Abălaşi, ex-Alde, Ex-PC, ex– etc, din partea ProRomânia, restul discuţiilor nu au dus la vreun rezultat, spun surse din ALDE Iaşi.

Concret, spun sursele , ProRomânia a cerut din nou ca reprezentanţii ALDE din structurile de putere locale ieşene să demisioneze. Miza cererii ar fi, relatează sursele, dorinţa conducerii ieşene a partidului lui Ponta de a-i face viaţa cît mai grea lui Maricel Popa, cu care există vechi animozităţi. ALDE se va menţine neutră în conflict şi nu va marşa la cererea ProRomânia.

Un alt punct care a căzut greu la stomac oamenilor lui Tăriceanu este cerinţa celor de la ProRomânia de a se ieşi în faţă cu oameni tineri şi noi, dîndu-se ca exemplu în această privinţă USR. Cererea a deranjat conducerea ALDE. Ce fel de oameni tineri şi noi sînt Iacoban, vechi membru PSD, şi mai ales Abălaşi, traseist politic foarte experimentat, se întreabă cei de la ALDE.

De altfel, spun sursele, în ALDE Iaşi ar fi un curent de opinie puţin favorabil alianţei cu ProRomânia. ”Noi am desfăcut alianţa cu un partid de stînga, PSD, şi ne-am aliat cu un PSD mai mic. Ar trebui să ne păstrăm identitatea, să rămînem liberali. Spun mulţi asta.” a mai spus sursa menţionată.

Pînă una, alta, lucrurile merg înainte!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *