Ce rost mai au şedinţele de Consiliu Local?

Politic

Şedinţele Consiliului Local Iaşi par a nu-şi mai avea rostul!

Primarul Chirica a ajuns, literalmente, să călărească legislativul municipal. Aleşii locali, le spunem aşa că ăsta-i termenul, nu de alta, au devenit simple maşinării de ridicat mîna la votarea proiectelor propuse de şeful municipalităţii. Ca ziarist, parcă nici nu te trage inima să pierzi două ceasuri să priveşti comedioara jucată în Palatul Roznovanu. Mai bine îţi pui botniţa , îţi tragi mănuşile pe mîini şi, înarmat cu declaraţia, o iei hai-hui prin oraş. Ieşi mai cîştigat. Parcă îţi este dor de vremurile nu foarte îndepărtate în care primarul se contra cap-coadă cu aleşii liberali. Dreptatea nu era întotdeauna de partea celor din urmă, dar măcar şedinţele aveau un dinamism al lor, lăsau împresia că se dezbate ceva.

Cum s-a ajuns aici, în situaţia în care primarul Mihai Chirica poate să facă orice vrea el în legislativul local? Foarte uşor. În primul rînd, a fost dorinţa lui Costel Alexe de a scăpa de rivalul său Marius Bodea şi de cîştiga şi PNL odată şi odată primăria Iaşului. Cum sondajele îl dădeau, şi îl dau şi acum , drept mare favorit, Chirica a obţinut şi susţinerea consilierilor liberali din CL, cu două excepţii. PSD-ul şi-a luat-o tot pe bază de sondaje. În urmă cu patru ani, social-democraţii ieşeni, bun bazaţi, pe bază de sondaje, că omul lor va cîştiga primăria, i-au dat mînă liberă lui Chirica. Iar el a făcut ce-a ştiut. Şi-a pus proprii oameni în Consiliul Local.

Azi în legislativul local, toţi sînt de-ai lui Chirica. Liberalii, de, îşi susţin proaspătul coleg de partid, iar ceilalţi arată durere în trişcă de partidul care, teoretic, i-a susţinut şi promovat. Cu aşa o majoritate, Mihai Chirica ar putea trece direct la dat ordine, că şedinţele nu sînt altceva decît pierdere de timp.

Pierdantul afacerii astea se va vedea, însă, în timp. El este acum un personaj important, dar mai tîrziu vom vedea ce vom vedea. Nu-i dăm numele. Dăm doar un indiciu. E favoritul drujbarilor din România!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *