Ce mai face deputatul Oprea: caută scuze oficiale pentru incompetența propriului guvern

Politic

Tare ne mai plac nouă politicienii care, deși sunt la Putere, pozează mereu în aprigi disidenți, pentru care Opoziția ar trebui să le ridice statuie, nu alta. Un astfel de caz este și cel al deputatului PNL (fost senator PDL și fost rector al Universității, pentru cine nu-și mai aduce aminte), care se trezește punând întrebări întrebătoare la adresa propriului Guvern. Ca atare, fostul rector, preocupat mereu de soarta educației, se întreabă azi dacă vor avea sau nu elevii tablete la începerea noului an școlar.
Printr-o interpelare adresată Ministrului Educației și Cercetării, deputatul PNL de Iași solicită informații privind modul în care toate tabletele vor ajunge la elevi înaintea începerii noului an școlar, în condițiile în care numai mâine nu-i… 14 septembrie. Pentru a răsuci și mai mult cuțitul în rană, deputatul liberal ne aduce aminte că, „încă de pe 7 mai 2020, guvernul a aprobat, prin HG 370, alocarea a 150 de milioane de lei pentru cumpărarea a 250.000 de tablete necesare pentru sistemul online de educație. Achiziția urma să fie făcută până la data de 10 septembrie 2020. Ulterior, s-au mai identificat resurse pentru alte 500.000 de tablete”. Cu toate acestea, un oficial din cadrul Secretariatului General al Guvernului, responsabil cu Tehnologia Informației, a declarat că „sunt șanse mici ca tabletele să ajungă în școli până la data de 10 septembrie, întrucât procedura de licitație nu ar fi fost gestionată eficient de către Oficiul Național pentru Achiziții Centralizate (ONAC)”.
Vă gândiți cumva că vina este a Guvernului Orban sau a oficialilor de prin Ministerul Educației? Nicidecum! Același Dumitru Oprea ține să o citeze în interpelarea sa pe dna Raluca Turcan, vicepremier în Guvernul Orban, potrivit căreia Oficiul Național de Achiziții Centralizate, adică tocmai instituția care ar gestiona achiziția tabletelor, este „pesedizată cap-coadă” și care „acceptă și contestațiile îndoielnice”. „Este unul dintre motivele pentru care tabletele nu vor ajunge în școli”, anunță vicepremierul Turcan.
Cu alte cuvinte, dacă vă mai întrebați ce mai face deputatul Oprea și dacă mai este cumva parlamentar de Iași, avem acum și răspunsul: este viu și fabrică scuze de adormit elevii și, mai ales, pe părinții acestora, cu drept de vot.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *