Ce fel de alegeri locale vom avea?

Politic

Dacă , într-adevăr, alegerile locale se vor ţine pe 27 septembrie, sîntem în plină perioadă de precampanie electorală! Asta doar cu numele!

În realitate, în opinia noastră, nu va fi nici o campanie Nu  în sensul ei clasic, cu mitinguri, adunări, vizite etc.Pandemia, epidemia, virusul, nimicul, cum vreţi să-i spuneţi, în funcţie de cum percepeţi situaţia, împiedică acest lucru. Totul, sau aproape totul, se va desfăşura on-line. Votanţii vor şti numele candidaţilor şi ofertele lor doar dacă dispun de un PC şi de o conexiune la internet. Ziarele şi revistele electorale sînt de mult clienţi imediaţi ai tomberonului de gunoi din faţa blocului sau a casei.Nici televiziunile locale nu au mare priză la public, aşa că nu se poate pune bază pe el în cunoaşterea candidaţilor şi platformelor lor. Să arunce niscai acuze împotriva unuia sau a altuia, acuze care ar putea să ia, apoi, amploare, asta, da, pot să facă. Nimic mai mult, însă.

La toate cele spuse mai sus trebuie să adaugăm că nu toate formaţiunile politice şi-au desemnat tandemurile(primărie-CJ) de candidaţi. Îl ştim pe cel de la PNL, de la Alianţa USR-PLUS, plus un mebru al tandemului PSD(Maricel Popa la CJ). Pentru al doilea nume al social-democraţilor cică se mai lucrează încă. Pentru celelalte partide avem doar zvonuri.

Ţinînd cont de acestea spuse, credem că alegerile locale din acest an vor fi un mare fîs. Absenteismul va fi covîrşitor, în opinia noastră. Sigur, ele se vor ţine şi vor da un cîştigător. Dar acesta va fi alesul unei minorităţi de cetăţeni cum nu am avut niciodată în istoria noastră post-decembristă. Asta este. Pandemia, bat-o vina!

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *