Cazul Alexandra. Cine cîștigă, cine pierde…

Politic

Gata! Emoțiile în ”cazul Alexandra” încep să se disipeze și putem vorbi la rece.

Ca orice eveniment petrecut în România, și acesta a fost politizat. Cine cîștigă și cine pierde de pe urma monstruozităților petrecute la Caracal? Pentru că, indiferent cît de cinice par spusele noastre, asta e tot ce va rămîne de pe urma acestor zile.

Perdantul principal e, fără urmă de îndoială, PSD. Ai fost la guvern, ai avut de gestionat o situație gravă și nu ai reușit. Punct.Incompetență, spun unii, nepăsare, spun alții, nu are importanță. Tot ce contează e rezultatul. Iar ăla dă cu minus.

PNL și președintele Iohannis pierd și ei. Mai puțin ca PSD, dar pierd. Lumea percepe că impotența statului român nu e marcă înregistrată PSD și este transpartinică. PNL a fost la guvernare în ultimii 30 de ani, Iohannis e președintele în funcție. Pierd.

Și ajungem și la principalul cîștigător. Acesta este USR. Cîștigă meciul formațiunea neomarxistă că sînt mai buni decît ceilalți? Nu. Cîștigă pentru faptul că, pînă cum, nu a intrat pe teren. Dar ciștigă, cîștigă pentru faptul că nimic din ce s-a întîmplat în ultimii 30 de ani nu i se pot imputa. Din acest moment, USR-iștii devin principalii favoriți ai viitoarelor alegeri. Ne place, nu ne place, asta este.

 

În rest, să constatăm că ai nimic nu funcționează în România. Nepăsarea instituțiilor a atins cote ce greu vor putea fi egalate în viitor. Mirarea cea mare este cum de mai existăm ca stat? Totul e prăbușit, nimic nu funcționează. O lovitură cît de cît puternică ne trimite la pămînt.

Și atunci, ne vine în minte o întrebare. Dar renunțăm la ea. A mai pus-o unul în urmă cu mai bine de 100 de ani, în Rusia, și a ieșit ce a ieșit. Pe respectivul îl chema Lenin, iar întrebarea era ”ce-i de făcut?”!

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *