Care sînt planurile lui Marius Bodea?

Politic

Intrat într-un con de umbră după ”autojectarea” sa din PNL, deputatul independent Marius Bodea nu pridideşte cu lansarea de mesaje citice pe pagina sa de facebook. Ţinta atacurilor sale este primarul Mihai Chirica. De ce o face? Doar aşa, din simpla dorinţă de a pune beţe în roate celui care prin venirea sa în PNL a pus un umăr solid la scoatarea sa din jocul politic? Ar fi o copilărie să credem aşa ceva. Părerea noastră este că Bodea va candida şi el la alegerile locale din toamna acestui an, fapt dat ca sigur de mulţi cunoscători într-ale politicii. Întrebarea este din partea cui şi pentru ce funcţie, iar întrebarea aceasta vine tocmai din locul în care îşi îndreaptă săgeţile.

Pe surse Bodea a fost dat drept candidatul USR la preşedinţia Consiliului Judeţean. Dacă asta ar fi realitatea, logic ar fi ca el să-şi calibreze atacul în direcţia lui Maricel Popa, al cărui scaun ar dori să îl ocupe. Dar el nu face asta. O astfel de acţiune l-ar ajuta în primul rînd pe Costel Alexe , cel mai redutabil adversar , în acest moment , pentru Popa. Alexe, adică omul care prin acţiunile sale a reuşit să-l deposedeze de calitatea de candidat liberal pentru primăria Iaşi şi l-a aruncat în afara partidului. În aceste condiţii o ofertă electorală pentru judeţ materializată printr-un proiect fezabil de dezvoltare ar fi o opţiune mai potrivită. Nu-l atac pe Popa, că fac un serviciu duşmanului meu Alexe, dar mă promovez pe mine.

Bodea nu face nici asta. El îl ţinteşte pe Chirica. De ce? Vrea să îi facă un serviciu lui Chichirău în anunţata sa candidatură pentru fotoliul de primar al Iaşului? E posibil, dar puţin probabil. Noi credem că Bodea joacă pentru el. Iar a juca pentru el înseamnă că fostul deputat liberal vizează încă să candideze la primăria municipiului reşedinţă de judeţ.Iar dacă e aşa, din ce postură o va face? PSD, PNL, exclus. USR? Doar dacă se dă Chichirău deoparte în favoarea sa, lucru în care nu credem. Independent? Serios? Trecem peste posibilitatea asta. Şi atunci?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *