Candidatul PSD la primăria Iaşi va fi anunţat la calendele greceşti!

Politic

Cine, totuşi, va fi candidatul PSD la Primăria Iaşi?

Mai sînt doar cinci luni pînă la alegerile locale şi social-democraţii ieşeni păstrează o tăcere absolută asupra numelui celui care va fi aruncat în lupta electorală. Intervievat pentru un articol apărut pe platforma noastră la începutul lunii octombrie, deputatul Vasile Cîtea spunea că lista scurtă de candidaţi era  deja întocmită. Ba, mai mult, că procesul de evaluare era chiar pe sfîrşite. Nu era exclusă nici varianta unui candidat din afara partidului. După mai bine de două luni de la aceste declaraţii încă nu ştim nimic oficial.

Neoficial, însă, mai ştim cîte ceva. S-a vorbit de Tudor Ciuhodaru. Exista şi varianta Viorel Blăjuţ. Şi, surprize, surprize, chiar şi actualul primar Mihai Chirica, n-ar fi tocmai lipsit de şanse.El, cică, ar avea ceva susţinere de la Bucureşti, peste capul filialei locale a PSD. Care filială, în majoritatea ei, l-ar dori pe Chirica acolo unde este şi acum, adică în afara partidului.Bomboana Chirica ar fi învelită în titulatura de ”opozant al lui Dragnea”, autor, după cum bine se ştie, al tuturor relelor întîmplate în ţara asta în ultimii 2000 de ani, şi nu de ”opozant PSD”. Perdantul readucerii lui Chirica ar fi tocmai Maricel Popa, care şi-ar vedea astfel periclitată poziţia de lider local. Iar Popa, care orice ar spune liberalii ieşenii, are o activitate care se vede, dispune de susţinere în judeţ.Aşa că, e mai mult decît probabil să se spună pas la o eventuală reevaluare a lui Chirica de către Bucureşti.

Variantele expuse mai sus sînt, deocamdată, la nivel de zvonuri şi şuşe. Dacă se va adeveri ceva din ele, parţial sau în totalitate, nu avem de unde şti. Cert este doar că PSD Iaşi nu are un candidat cunoscut opiniei publice cu doar cîteva luni înainte de alegeri. Asta în condiţiile în care competitorii au. Chichirău pentru USR, Bodea(care în opinia noastră nu va reuşi a fi schimbat de către Alexe) pentru PNL, Movilă pentru PMP. Dacă social-democraţii şi-au făcut socoteala să amîne anunţul pînă va mai trece valul de ură declanşat asupra lor, trebuie să le spunem că a venit timpul să intre şi ei în joc. Adică să ne spună cine este omul pe care îl susţin ei pentru primăria Iaşi. Asta în condiţiile în care ar dori să căştige funcţia. Dar, poate, nu asta este ceea ce-şi doresc…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *