Bodea-Alexe, conflict fără armistiţii!

Politic

Războiul intern din PNL Iaşi se intensifică!

Deşi cei doi protagonişti, deputaţii Costel Alexe şi Marius Bodea, au încercat să ţină conflictul departe de ochii publicului obişnuit, prin prezenţe comune la unele evenimente electorale asezonate cu pozele de rigoare, toţi cunoscutorii într-ale politicii ieşene ştiu că şi-ar da unul altuia la căpăţînă fără cel mai mic regret.

Declanşatorul conflictului a fost Alexe. Actualul ministru al mediului doreşte să devină preşedinte al Consiliului Judeţean Iaşi. Dar, pentru asta, PNL trebuie să obţină un scor bun nu numai pe judeţ, ci şi pe municipiu, a cărui pondere electorală este aproape egală cu restul localitaţilor ieşene luate împreună.Rezultatul obţinut de PNL la alegerile locale trecute, cele din 2016, cînd Bodea, candidatul liberal la primărie, a obţinut un scor sub cel al partidului, l-au făcut pe Alexe să creadă că nu fostul director de la aeroport este cartea sa cîştigătoare.În plus, mai este şi miza funcţiei de ”baron” judeţean, alta decît preşedinte de CJ. Din poziţia sa de preşedinte al Organizaţiei Judeţene a PNL, Alexe, dacă ar accede în funcţia de preşedinte al CJ, ar deveni ”tătucul” judeţului. Într-o mînă ar avea sabia, iar în cealaltă funia. Dacă, însă, şi Bodea ar cîştiga primăria, atunci lucrurile se complică. Alexe nu ar mai fi singur pe tarla, ci ar trebui să împartă puterea cu Bodea.De aici şi dorinţa sa, neexprimată public, dar cunoscută, de a se debarasa de Bodea. Şi cum ar putea-o face mai bine decît să-i ia candidatura la primărie?Apropo, l-aţi auzit vreodată pe Alexe spunînd clar şi răspicat că Bodea este candidatul PNL la funcţia de primar al Iaşului? Nu? Ei, asta e …

Surse din PNL Iaşi spun că Alexe ar fi înclinat spre o înţelegere locală cu USR. Conform scenariului, liberalii ar trebui să o susţină pe Cosette Chichirău pe municipiu, iar usr-iştii să-l voteze pe Alexe la listele pentru CJ. Dacă ar ieşi combinaţia Alexe împuşcă mai mulţi iepuri dintr-odată:devine preşedinte CJ, devine şeful judeţului( e altceva decît preşedinte CJ!) şi scapă şi de Bodea, rămînînd de unul singur pe tarlaua liberală ieşeană pentru cel puţin cinci ani. Părerea lui Chichirău şi a USR Iaşi relativ la combinaţia lui Alexe nu o cunoaştem

Problema e că şi Bodea ştie toate acestea. Are şi el sprijin în PNL Iaşi, mai are şi intrări la Bucureşti, e adevărat, nu ca alea a lui Alexe, dar are.

Chiar azi a apărut în presa ieşeană, absolut fără nici o legătură cu cele spuse mai sus, un articol despre de acum celebra sponsorizare a PNL Iaşi la alegerile parlamentare făcută de consilierul judeţean Marius Minea. Acesta din urmă a împrumutat partidul cu aproximativ 250.000 euro, adică leafa sa pe aproximativ 20 de ani. Alexe iese tare şifonat de acolo, findcă totul, deşi pare legal, nu este chiar în bună regulă. Să fie şi ăsta un episod din lupta Bodea-Alexe? Nu ştim, dar sîntem siguri că datul la gioale va mai continua pînă în momentul în care PNL Iaşi va anunţa oficial numele candidatului partidului la Primăria Iaşi. Bodea este sigur că el va fi şi că va deveni şi primar al Iaşului. De urmărit!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *