Bianca Andreescu aleasă sportiva anului în Canada!

Sport

Bianca Andreescu a primit premiul Lou Marsh Trophy în calitate de cel mai bun sportiv al anului 2016, luni, după un an remarcabil în care adolescenta a devenit prima canadiană cîştigătoare campioană a unui turne de  Grand Slam odată cu victoria sa US Open.

Andreescu, o  necunoscută pentru cei mai mulți din Canada în urmă cu un an, a fost o aleasă în unanimitate după un sezon în care a învins-o pe Serena Williams în finala Openului din SUA și a ajuns pe locul patru  în clasamentul mondial.

„Uau, sunt foarte recunoscătoare pentru acest premiu. Nu mă așteptam. Şi să fiu şi prima jucătare de tenis care a câștigat este nemaipomenit  ”, a spus Andreescu, în vârstă de 19 ani, într-un comunicat emis de Tennis Canada.

„Niciunul dintre succesele mele din acest an nu ar fi fost posibil fără sprijinul de la toţi iubitorii sportului din Canada.”

Andreescu, care la sfârșitul lui 2018 era clasată pe locul 178, dar care a terminat acest sezon ca numărul cinci mondial, a atras atenția în ianuarie, când a învins fostele lidere mondiale, Caroline Wozniacki și Venus Williams, în drum spre finala Auckland.

În martie, în calitate de posesoare a unui wildcard, a câștigat titlul la Indian Wells, dar o accidentare la umăr a forțat-o să se retragă dintr-un meci din optimi de finală la următorul eveniment de la Miami și a determinat-o să lipsească cea mai mare parte a sezonului de zgură şi iarbă.

Andreescu, fiica imigranților români în Canada, și-a câștigat apoi turneul natal în Toronto înainte de a continua să facă istorie la New York, unde a împiedicat-o pe Williams să câștige cel de al  24-lea său titlu de Grand Slam.

Canadiana a pierdut doar patru meciuri finalizate în timpul sezonului, pe care l-a terminat cu un record de 48-7, inclusiv retrageri cauzate de accidentări.

(reuters)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *