Balamuc! Cronica ședinței de azi a CJ Iași!

Politic

Nu poate exista nici măcar o ședință a CJ Iași fără scandal. Chiar și atunci cînd e vorba de o ședință extraordinară, cu doar trei puncte pe ordinea de zi. Sămînță de scandal, ca de obicei, liberalii ieșeni.

Ședința extraordinară a CJ Iași părea a fi una de rutină, cele trei puncte de pe ordinea de zi urmînd a fi votate extrem de rapid, proiectele trecînd cu relativă ușurință prin comisii. Totul a început la punctul 2, privind revizuirea devizului general pentru axa strategică rutieră Iași-Suceava, adică banii pentru un drum. Consilierul PNL Romeo Vatră a ținut să intervină și a spus că liberalii ieșeni susțin proiectul dar… Și aici a început politizarea discuției, Vatră acuzînd legi și ordonanțe emise de guvernul PSD pentru ceea ce el consideră a fi un cost prea mare pentru lucrare. Maricel Popa, președintele CJ, i-a răspuns zicîndu-i să meargă la sediul liberal din Podu Roș să facă propagandă, și de aici a început tot balamacul. Acuze, contraacuze, chiar și vorbe ce ar putea fi interpetate ca jigniri. Și-au dat cu părerea aproape toți liberalii și cei trei consilieri PMP. S-a cerut social-democraților să manifeste gratitudine pentru că, dacă s-ar răzgîndi, proiectul nu trece că nu există forum, ce mai, se așteptatu plecăciuni și sărutări de mînă. Intervenția consilierului PSD Cristian Stanciu de a trece peste orgolii și a reveni la ordinea de zi, adică supunurea la vot a proiectului a eșuat datorită unei inabilități a PSD-istului. În finalul cuvîntului care l-a adresat celor prezenți , Stanciu a spus , ușor ironic, că Vatră se pricepe cam la toate. Vatră, care are obiceiul ca în ședințele CJ să ia cuvîntul pe absolut orice proiect sau subiect se află în dezbatere, a fost deranjat și a răspuns. Iar discuții, pauză de 5 minute pentru consfătuiri cerută de liberali pe motiv de orgolii rănite, cereri de a se prezenta scuze. Apoi s-a revenit și s-a votat.

În opinia noastră, balamucul de azi ar putea fi transformat într-o piesă de teatru cu mare succes la public. Cu cîteva modificări la replicile date, scoaterea unora și introducerea altora, comedia rezultată ar putea ține capul de afiș la teatre importante din țară!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *