Avem un Macron român printre candidaţii la preşedinţie?

Politic

Gata! Cu ceva mai mult de trei luni pînă la alegerile prezidenţiale începe să se definitiveze lista competitorilor. Iohannis, din partea PNL, Barna din partea USR-PLUS, iar la începutul săptămînii viitoare urmează să vedem şi proclamarea Vioricăi Dăncilă drept candidat PSD. Cine va cîştiga? Sincer, habar nu am! Iohannis pleacă din pole-position, bineînţeles, dar s-au văzut multe curse în care cel plecat primul din linia start nu a fost şi cel care a trecut primul linia de sosire.

Dar dacă…?

Dar dacă se pune şi la noi în ţară de un scenariu de tip Macron? Un necunoscut în mediul politicii să sară pe neaşteptate dintr-un tufiş şi să cîştige alegerile? Nu există un asemenea competitor, veţi spune. Ba da,  există! Se numeşte Ramona Ioana Bruynseels.

Necunoscuta revenită recent din pribegie de peste mări şi ţări şi-a anunţat deja intrarea în competiţie. Şi nu a făcut-o oricum, ci în cadrul unui eveniment organizat cu mult ştaif şi care, evident, a costat pe măsură. În seara aceleiaşi zile am putut să o urmăresc la emisunea lui Mihai Gădea. Alţi bani, altă distracţie, că doar nu vă închipuiţi că la o emisiune cu aşa o audienţă eşti invitat moca cînd eşti un simplu anonim. Şi plata nu poate fi preţul a o tavă de mici şi o navetă de bere. Am spus cele de mai sus pentru a arăta că proaspătul candidat la preşedinţia României pare a dispune de ceva bani pentru campanie.

În rest, 40 de ani, apropiată ca vîrstă atît de cei tineri, cît şi de cei maturi, titrată, experienţă profesională ”afară”, toate celea. Discurs axat pe liniştirea spiritelor, pe ideea de preşedinte mediator, adică, cam ceva ce vor mulţi români. Pentru a încerca şi atragerea celor mai radicali nu a uitat să folosească şi cuvîntul ”progresisist”. Idei pentru toată lumea şi cîte o idee pentru fiecare. Ca impresie generală, persoana place, şi asta este cel mai important lucru, că doar nu credeţi că votanţii se obosesc să citească programele(dacă există) candidaţilor.

În opinia noastră, Ramona Ioana este, totuşi, un produs de laborator aruncat pe piaţa electorală cu un scop care, momentan, ne scapă.Ce laborator, de aici sau de afară, nu ştim. Dar candidata Bruynseels va scoate procente bune şi, la urma urmei, cine ştie… Poate, poate. În fond, şi Macron a avut acelaşi traseu!

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *