Are Chirica şanse să revină în PSD? De la Bucureşti se semanlizează ”reevaluări”!

Politic

Mai are Mihai Chirica şanse să se ”lipească” de vreun partid pentru alegerile locale din 2020? Dacă mi se punea întrebarea asta zilele trecute, răspunsul ar fi fost un ”nu” categoric, aşa cum, dealtfel, ne-am şi exprimat în trecute articole. PMP are propriul candidat, hîrşit în ale politicii, Petru Movilă, care nu e atît de prost încît să-şi ia alături un „săpător” de meserie. PNL şi USR-PLUS pe motive de integritate. Cînd ţipi pe la toate colţurile de stradă ”fără penali în funcţii publice” nu poţi să iei în barcă pe cineva care a reuşit să facă din fiul de mai puţin de un an unul dintre cei mai de succes investitori imobiliari din zonă. Nu dă bine, bate la ochi, chiar dacă în acest moment lui Chirica nu i se poate ataşa eticheta de ”penal”(incă!). PSD , nici atît, pe motive de scuipături reciproce, acuze, injurii şi alte alea. Aşa părea!

Azi nu am mai fi atît de categorici în a răspunde ”nu”. De la Bucureşti vine ştirea, pe surse, că proaspăt prezidenţiabilul PSD, prim-ministrul Viorica Vasilica Dăncilă, i-ar fi oferit lui Victor Ponta şi al său ProRomânia două postrui în guvernul ce va rezulta din restructurarea anunţată pentru luna septembrie. În schimb, Ponta şi ai săi ar trebui să o susţină în lupta sa pentru fotoliul de la Cotroceni.Ce chestie ciudată! Să cauţi prietenia celui care pînă mai ieri din ”proastă” (mai pe faţă, mai pe ocolite) nu te scotea şi ataca guvernul pe care îl conduci cu o regularitate de metronom, cel puţin de două ori pe zi, la ore fixe. Da, dar Ponta pare a avea ceva voturi în spate, aproximativ 8%, şi se pare că în atare situaţie reevaluarea personajului se impune de la sine. Măcar pînă trecem puntea!

Mihai Chirica este şi el deţinătorul unor serioase procente din rîndul alegătorilor ieşeni.Nu suficiente pentru o victorie pe persoană fizică, dar destule în cazul în care va fi susţinut de vreo maşinărie de partid. Procente care ar fi păcat să se piardă, nu-i aşa? După modelul prezentat astăzi de prim-ministrul Dăncilă, nu am fi surprinşi să aflăm că între Chirica şi PSD s-ar putea produce niscaiva pupături, că doar Piaţa Independenţei este la o zvîrlitură de băţ atît de palatul Roznovanu, cît şi de sediul PSD Iaşi. Şi unde mai pune că şeful administraţiei locale ieşene are încă suporteri serioşi printre social-democraţii ieşeni. Nici nu se acomodase încă Dragnea bine cu cătuşele că senatorul Vasilică Toma cerea, printr-o postare pe pagina sa de facebook, reevaluarea lui Chirica. Ca el mai sînt şi alţii.

Şi atunci, să nu-ţi vină prin minte chestia aia cu trecutul punţii?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *