Andrei Caramitru crede că partidele româneşti ar trebui să se restructureze!

Politic

“Structura partidelor la noi e o mare aiureala. Sunt cel puțin 2 aripi total opuse si cu ideologii total diferite si in PSD, si in PNL si in USR/Plus.

Ideal ar fi o Recompunere a opțiunilor oferite electoratului. Eu le văd așa:

– noul PRM. gruparea “Dragnea”: aripa dura din PSD, Anti-occident, un fel de stalinism naționalist oligarhic pe stil Putin.

– Partidul Conservator European. PNL-ul vechi plus cei din PSD care sunt mai Civilizați si pro-Europeni plus PMP. Plus conservatorii din USR

– liberalii moderniști cu o agenda profund urbană si cu valori Europene. Majoritatea din USR, PLUS si cei din aripa nouă si mai modernă din PNL

– socialiștii millenials, ultra-progresisti ecologiști. Cei câțiva din USR si PLUS.

Daca am avea de ales între astea 4 partide ar fi clar. Acum de exemplu – votezi PNL dar pe cine votezi? Pe Blaga sau pe Violeta Alexandru? USL sau rezist? Votezi USRPLUS dar îl alegi pe Năsui (ultra-liberal), pe Nicusor (care e mai degrabă conservator), sau pe câțiva care sunt socialiști ecologiști ultra-progresisti?

Si ne miram ca toată lumea se cearta cu toată lumea in interiorul fiecărui partid, ca nu exista nici un plan de reforma agreat clar si ca votanții sunt confuzi si frustrați” a scris, pe pagina sa de facebook, fostul consilier al lui Dan Barna.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *