Alegerile prezidenţiale s-au ţinut deja! Ieri! La Washington!

Politic

Klaus Iohannis a primit firman de investitură de la Casa Albă!

După declaraţiile de ieri ale preşedintelui american Donald Trump, jocurile par a fi făcute la alegerile prezidenţiale din acest an. Nu vom reproduce exact spusele omului de la Casa Albă, acestea putînd fi găsite peste tot în media românească, ci vom încerca să le desluşim înţelesul. În esenţă, Trump a spus că el, Iohannis, este omul pe care se bazează politica americană în România.Pe un om care percuteză la cererile tale întotdeauna nu poţi decît să te bazezi. Iar Iohannis asta face. A tras cît a putut pentru a aduce la 2% din PIB bugetul armatei , s-a opus legii off-shore etc. Şi mai are de făcut. Ce? Nu ştim exact, că au vorbit între patru ochi, dar vom afla în curînd din mersul lucrurilor. Dacă ar fi să ne dăm cu părerea, ar fi mărirea contigentului de militari americani din România şi liber la exploatarea resurselor din Marea Neagră. Ar mai putea fi şi altele.

Dar asta nu e tot. Trump a mai spus că susţine lupta anticorupţie din România. Ţinînd cont că asta este tema favorită a lui Iohannis, spusele preşedintelui american înseamnă un cec în alb dat preşedintelui român. În traducere liberă ”atîta vreme cît nu ieşi din cuvîntul nostru, poţi face ce vrei în ţara ta.” Unde o fi locul Uniunii Europene în ecuaţia asta? Mister. Dar Iohannis va trebui să aplece urechea şi acolo.

Ce-i clar, deocamdată, e că Iohannis, ne place sau nu, va cîştiga aproape sigur un nou mandat de preşedinte. Spusele lui Trump că ”asta-i omul nostru” nu pot trece neobservate în toate centrele de decizie şi putere din România.

Asta-i viaţa, ce să-i faci! Mergem înainte!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *