ALDE Iaşi, rotire de 180 de grade! Vosganian zice că ar colabora cu liberalii!

Politic

ALDE Iaşi este gata să ”basculeze” spre PNL!

Preşedintele filialei , deputatul Varujan Vosganian, a spus, azi, într-o conferinţă de presă, că partidul său este dispus la o colaborare pe plan local cu PNL, dar numai pe baza unui program. El a mai spus că s-a întîlnit deja cu deputatul Costel Alexe , liderul PNL Iaşi, pentru discuţii pe această temă, şi o va mai face încă odată pînă la sfîrşitul anului. În ce priveşte înţelegerile cu PSD Iaşi, acestea nu mai există. ”Am denunţat protocoalele de colaborare cu PSD. Consilierii noştri din Consiliul Judeţean şi Consiliul Local se vor poziţiona pe subiectele discutate conform mandatului pe care îl vor primi din partea Biroului Judeţean ALDE. În acest moment nu sîntem implicaţi în nici o coaliţie politică şi nu oferim sprijin necondiţionat nimănui.” a spus Vosganian.

El s-a arătat nemulţumit de preluarea de către PSD Iaşi a tuturor comisiilor de specialitate ale CJ Iaşi. ”Acest lucru nu este normal, trebuie să existe o reprezentare proporţională cu numărul de locuri deţinute în CJ. Îi invit pe Maricel Popa şi Costel Alexe la o discuţie pe această temă.” a mai spus Vosganian.

Susţinerea pe care ALDE Iaşi ar putea da-o în viitor PSD se va face, conform lui Vosganian, de la caz la caz şi doar pe proiecte concrete. El a mai spus că pentru orice subiect de pe agenda publică ar trebui să existe dezbateri. ”Un exemplu, chestiunea aeroportului. Decizia concesionării sale nu trebuie lăsată în mîna unui singur om, fie el şi preşedintele CJ. Trebuie dezbateri.” a mai spus Varujan Vosganian.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *