ALDE cere guvern restructurat și prezentarea prim-ministrului în Parlament pentru vot de încredere!

Politic

Deputatul ALDE de Iași Varujan Vosganian, purtător de cuvînt al formațiunii politice liberale, a spus, azi, într-o conferință de presă, că săptămîna viitoare va fi anunțat felul în care ALDE și ProRomânia vor acționa împreună. EL a mai spus că alianța cu partidul lui Victor Ponta are susținerea conducerii partidului . ”ALDE nu dorește să șantajeze, dar nu susține proiectul de rectificare bugetară.Ce am spus noi în ultima vreme nu trebuie considerat a fi o dezavuare a actului de guvernare. S-au făcut multe lucruri bune pînă acum. Dar, ca urmare a alegerilor europarlamentare din 26 mai, actualul guvern are un deficit de imagine. Am cerut monitorizarea severă a actului de guvernare, în special pe sectorul investiții. Am cerut un anumit mod de a promova oamenii în funcții importante. Am rămas singurii din coaliție care condamnă abuzurile din justiție. Am făcut de mai multe ori concesii PSD, cu ocazia demiterii guvernelor sau a moțiunilor de cenzură. Majoritatea organizațiilor noastre din teritoriu nu sînt deloc mulțumite de colaborarea cu organizațiile PSD.Gesturile noastre nu primesc un răspuns pe măsură din partea PSD. Nu vom vota rectificarea biugetară, pentru că noi credem că nu atenuează deficitul de imagine la nivel guvernamental.Cu bani luați de la cultură și educație nu poți reuși asta.” a spus Vosganian.

El a mai spus că noua alianță va deveni o forță în Parlament, iar PSD trebuie să țină cont de asta. ”Obiectivele noastre imediate sînt trei la număr. 1.Resetarea actului de guvernare, în sensul reducerii numărului de ministere.2.Reechilibrarea raportului de forțe de pe scena politică. PSD trebuie să renunțe la cîteva ministere, cerință peste care nu putem trece.3. Reactualizarea programului de guvernare. În luna septembrie, dorim ca doamna Dăncilă să vină în Parlament cu un guvern restructurat și un program de guvernare ajustat și să solicite un vot de încredere.” a mai spus Varujan Vosganian.

Întrebat care va fi candidatul la președinție al noii alianțe, deputatul ALDE de Iași a răspuns că acesta va fi, cel mai probabil, Călin Popescu Tăriceanu. ”Pînă acum Victor Ponta nu și-a declarat intenția în acest sens, așa încît candidatul ALDE ar putea fi și cel alianței. Săptămîna viitoare vom ști cu siguranță, pentru că atunci se vor lămuri toate chestiunile aflate încă în discuție.” a mai spus Vosganian.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *