A cîştigat Bodea o bătălie în ”meciul” cu Alexe?

Politic

Un comunicat de presă remis redacţiei noastre de Organizaţia municipală Iaşi a PNL pune, pentru prima oară, pe tapet relaţia Chirica-PNL Iaşi.!

Conform acestuia, Biroul Politic Local al PNL Iaşi, întrunit în şedinţă statutară, a adoptat o rezoluţie în ce priveşte poziţionarea liberalilor ieşeni relativ la primarul Iaşilor. Documentul, pe lîngă obişnuitele atacuri la adresa PSD, conţine şi două puncte interesante. Le reproducem mai jos.

1. Declarațiile primarului Mihai Chirica cu privire la susținerea candidatului PNL la Președinția României, domnul Klaus Iohannis, nu schimbă cu nimic raportarea noastră față de corupția și incompetența care caracterizează administrația locală pe care domnul primar o reprezintă.

4. Rămânem consecvenți proiectului de schimbare din fruntea primăriei Iași a domnului Mihai Chirica și a tuturor celor care, timp de 30 de ani, alături de el, au căpușat bugetul orașului și au construit o rețea de corupție care ține orașul în stagnare.

În traducere liberă, astea înseamnă , la punctul 1, durere la bască de ce şi cum susţine Chirica, cî oricum nu e nevoie de el, iar la punctul 4. continuarea campaniei anti-Chirica, beneficiar unic al acesteia urmînd să fie candidatul liberal.

Greutatea rezoluţiei creşte datorită conjucturii în care a fost emisă: imediat după vizita preşedintelui Iohannis. Acest lucru ne face să credem că liberalii ”municipali” ieşeni au îndrăznit să-şi dea cu părerea despre un subiect atît de fierbinte discutat în partid doar după ce au primit asigurări că poziţia lor are susţinere la cel mai înal nivel al PNL. Altfel, ar fi făcut ca şi pînă acum, bîrfe la colţ de stradă. În acest context, se poate trage şi o concluzie, aceea că lui Bodea i-au crescu un pic acţiunile. Să vedem cît! Pînă în iunie, mai este, şi nu credem că Alexe va sta cu mîinile încrucişate!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *